Menü Kapat

11 Gölete 110 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Simav İlçe sınırları içinde bulunan göletlere 110 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İlçe Müdürü Murat Tokdemir ve personeli tarafından “Su Kaynaklarının Balıklandırılması” projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Antalya İlinde bulunan Su Ürünleri Üretme istasyonundan getirilen yavru sazan balıkları Aksaz, Kiçir, Karapınar, Söğüt, Yemişli, Kınık, Kusumlar, Boğazköy, Bahtıllı, Efir ve Kuşu göletlerine salındı.

Her gölete 10’ar bin adet olmak üzere toplam 110 bin adet yavru sazan balığı bırakıldığını söyleyen Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir; “Tarım ve Orman Bakanlığımızın her yıl uyguladığı “Su Kaynaklarının Balıklandırılması” projesi çerçevesinde çalışmalarımıza bu yıl da devam ettik. İlçemizde yaklaşık 22 adet irili ufaklı gölet mevcut olup, her yıl bu göletlerin bir kısmına yavru sazan balığı bırakılıyor. Bu yıl da 11 göletimize her gölete 10’ar bin adet olmak üzere toplam 110 bin adet yavru sazan balığı salındı. Amatör balıkçıları desteklemek ve iç sularda göletlerimizde balık varlığını artırmak için yapılan bu faaliyet İlçemize ve amatör avcılarımıza hayırlı olsun. Amatör balık avcılarımızdan kurallara uymalarını, göletlerimize ağ atmadan sadece olta ile avlanmalarını istiyoruz. İlçemizde sınırları içinde bulunan göletlerimizde kurallara uymadan ve avlanma yasağı olan 15 Mart-15 Haziran döneminde avlanan ya da ağ atarak avlanan kişileri gören vatandaşlarımızın Jandarma Komu-tanlığına, 112 nolu çağrı merkezine veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bildirmelerini rica ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir