Menü Kapat

99 YILLIK CUMHURİYETİMİZİ KUTLUYORUZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 99’uncu yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün, ‘en büyük eserimdir’ diyerek büyük bir onur ve gurur duyduğu Cumhuriyet, insan haysiyetine en çok yakışan rejim olmasıyla birlikte Cumhuriyet; bağımsızlığın, millet egemenliğinin tescili olarak kabul edildiği gibi kutsal bir emanet kadar değerlidir.

İşte böylesine önemli emanetin 99.yıldönümü törenleri yurdumuzun her köşesinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde dün öğle saatlerinden itibaren Cumartesi gece saat 24.00’e kadar kutlanmaya başladı.

Simav’da dün saat tam 12.15’de Hükümet konağı Tören Alanında kaymakam Bünyamin Karaloğlu ve Belediye Başkanı Adil Biçer’in Atatürk Anıtına makamlarının çelenklerini sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ilk törene Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Bayrak, Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ufuk Ayten, siyasi partilerin Simav’daki ilçe temsilcileri, ilçemizdeki fakülte ve yüksekokulların, resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla bazı meslek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri, okulların müdürleriyle öğrenciler eşlik etti.

Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde yürütülen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında çelenk sunma töreninin ardından ise ilçe üst düzey protokolü Kaymakam Karaloğlu’na tebriklerini sundu.

Simav Belediyesi, Simav İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Bayramı ana programı için dün önemli hazırlıklar gerçekleştirildi. Bayramın kutlanacağı Cumhuriyet Meydanının Türk Bayraklarıyla donatılması ve temizliklerin yapılmasının ardından bugün için araç otoparkları ve okulların yürüyüşleri, araçların resmi geçide katılmaları için bazı caddeler boşaltıldı.

Bugün ise saat 10.00’dan itibaren İlçe Kutlama Komitesi üyelerince hazırlanan program Simav Cumhuriyet Meydanında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olarak gerçekleştirilecek.