Menü Kapat

BALIKÇILAR SEZONU AÇTI

Balıkçılık alanında geçtiğimiz 15 Nisan 2022 tarihinde başlayan genel av yasağının 31 Ağustos 2022 tarihinde bitmesiyle yeni av ve balık satış sezonu başladı.

Av yasağının 1 Eylül’den itibaren sona ermesi ile birlikte balıkçılar, denize açılarak mavi sulara ağlarını atıp sabahın ilk saatlerinde Simav’a en yakın İzmir, Bursa gibi balık mezat merkezlerine yakaladıkları balıkları yetiştirirken Simav Belediyesine bağlı Simav Balık Pazarındaki satıcılar da tezgâhlarını açarak yeni sezona merhaba dediler.

Haftanın Çarşamba günleri açık tutulan Simav Belediye Zabıtası ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü kontrolündeki balık pazarında sezonun ilk pazarı olması nedeniyle yaklaşık 7 satıcı tezgâhlarında sergiledikleri balıkları satarken mesleğin eski ustalarından Bahri Tumbay, gelecek haftalarda balık pazarının daha da yoğunlaşacağını belirtti.

Hem denizlerde balık avına çıkan tekneler hem de mezatlardan balık pazarlarına kendileri gibi araçlarıyla balık taşıyanların özellikle mazot fiyatlarındaki sürekli artışlardan olumsuz etkilendiğini bu durumun mecburen balık fiyatlarına yansıdığına dikkat çeken balıkçı Tumbay, “Türkiye’de hayatın bir parçası haline gelen akaryakıt zamları ve enflasyon mesleğimizi de olumsuz etkiliyor. Özellikle mazottaki yüksek fiyat balıklara da yansıdı. Çupranın kilosu 120, İzmir hamsi 50, Karadeniz hamsi 50, Sazan 60, Mezgit 50, Uskumru 60 ve İstavrit de 60 TL oldu” dedi.