Menü Kapat

BAŞKAN BİÇER, DEPREM BÖLGESİNDE

6 Şubat 2023 sabahında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açarken. Asrın felaketinde bugüne kadar 37 bin dolayında vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 110 bine yakın vatandaşımızın yaralandığı ve 2020 bin dolayında afetzedenin de deprem bölgesinden diğer illere tahliyelerinin sürdüğü afet bölgesine Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Başkan Yardımcısı Fatih Kalay hem inceleme hem de Simav’dan gönderilen yardımların dağıtımıyla depolanması konularında bilgi edinmeye gittiler.

Dün sabah telefonla görüştüğümüz Belediye Başkanı Adil Biçer, deprem bölgesinde Hatay-Belen’e ulaştıklarını, Simav Belediyesi İtfaiye Müdürü Erol Ersoy, Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Hakkı Boyacı ve Zabıta Müdürü Mehmet Parlak ile yaptıkları inceleme gezisinde görüştükleri depremzede ve tüm yardıma koşanlara Simav’da yaşayan bütün vatandaşların geçmiş olsun dileklerini iletmeyi sürdürdüklerini anlattı.

Simav Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kalay ve birim müdürleriyle birlikte Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ile görüştüklerini, kendilerine yakın ve sıcak ilgi gösteren kaymakam Yılmaz’a da teşekkür ettikten sonra deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini sunduklarını kaydeden başkan Biçer, “Öncelikle şunu söylemekte yarar görüyorum; “Yaşanan afetle ilgili gazete ve televizyonlardaki anlatılan ve gösterilenler, yayınlanan fotoğraflar felaketin sadece bir boyutu. Geldiğimizde gördüğümüz acı gerçek çok daha vahim, çok daha acımasız. Bunun yanında devletimizin tüm birimlerini, yardıma koşan kamu ve özel sektör ile STK’ların burada çok önemli işler başardığını ve başarmaya da devam ettiğini görmek bizleri sevindirdi. Özellikle AK Parti Kütahya İl Başkanı Sayın Mustafa Önsay’ın Hatay’da büyük bir depo ayarlayarak Kütahya merkez, Simav ve diğer Kütahya ilçelerinden tırlarla gelen yardımları bir merkezde toplanmasını sağlaması, bizzat Simav’dan gelen yardım tırının boşaltılmasına katıldığı bu yardımların organize edilen dağıtım ekipleriyle depremzedelere ulaştırılması depreme yabancı olmayan, yakın tarihte Gediz ve Simav depremleriyle afet acısını yaşayan biz Simavlılar için sevindirici olmuştur. Allah depremzedelerimize ve onlara yardıma koşan herke-se güç, kuvvet versin” diye konuştu.