Menü Kapat

BEYCE SİMAV’IN 19.MAHALLESİ OLDU

Simav Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantısına Beyceköy’ün Simav’a mahalle olarak bağlanma isteğine ilişkin görüşülen gündem maddesi damgasını vurdu. Maddenin görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesi, toplantıya katılan Beyceli vatandaşların alkışlarıyla adeta tasdik edildi.

Simav Belediye Meclisi, her ayın ilk pazartesi günü toplanma geleneğini sürdürdü. AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Yaman’ın mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıda gündemde yer alan 4 maddeye bir tane ek gündem maddesinin oy birliğiyle eklenmesi kararıyla başlandı.

Toplantının ilk gündem maddesi ise geçtiğimiz Temmuz ayında Simav’a en yakın köy olarak bilinen ve Simav’a mahalle olmak için referandum yapılan, sonuçta da sandıktan evet oylarının çoğunlukla çıkmasıyla Simav’a mahalle olma talebi Simav Belediye Meclisine gelen Beyce halkının isteği 5393 Sayılı Belediye Kanununun 8.maddesi gereğince ele alındı.

Beyce halkının çoğunluğunun isteğine ilişkin kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Biçer, Beyce’nin belde olmayı sürdürmek için gerekli olan nüfus sayısını koruyamadığı için belediyeliğini yitirdiğini ve önce Kasım Karahan döneminde sonra da Süleyman Özkan döneminde Belediye Meclisine gelen isteğin 2 kez ret olduğunu ve gerekçelerini anlattı. Belediye Meclisinden çıkacak sonucun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletileceğini ve sürecin devam edeceğini hatırlatan Biçer, Beyce’nin Simav’a mahalle olma isteği; belediyemize ve Simav’a olan güvenlerinin bir sonucudur. Her zaman kanaatkâr, sıcakkanlı ve ılımlı bir tavır sergileyen Beyce halkının talebini hep birlikte değerlendirerek karar vereceğiz. Şunu da söylemekte yarar var, Beyce halkının Simav’a bağlanmada kesinlikle jeotermal enerji talebi olmamıştır, belediye yönetimi olarak bu konuda söz de vermedik” dedi.

Karşılıklı görüş belirtmelerin ardından yapılan oylama ile Beyce’nin Simav’ın 19.mahallesi olması oy birliğince kabul edildi.

Belediye Meclisinin ikinci gündem maddesi ise Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin bazılarının ‘Tesisler Müdürlüğü’ adı altında yeni bir müdürlük birimi ihdas edilmesiyle ilgili oldu. Başkan Biçer, yapılan çeşitli yatırımlarla sürekli büyüyen Belediyenin kaliteli ve hızlı hizmet sunması için özellikle Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürlüğü’nün kendisine bağlı hizmet birimlerinin azaltılması gerektiğine dikkat çekti. Yeni müdürlük ihdasının yanı sıra hazırlanan görev ve çalışma yönetmeliğinin de kabul edilmesi gerektiğine dikkat çeken başkan Biçer, yaptığı her iki oylamada da üyelerin oy birliği kararını aldı.

2011 yılında yaşanan Simav Depremi döneminde Simav’ın Karşıyaka Tepesinde televizyon yansıtıcıları ve baz istasyonlarının olduğu yerde Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 20 metrekare alanda kurulan ve depremle ilgili verilerin toplanmasına yarayan binanın tahsis süresinin dolmasına yönelik ele alınan gündem maddesinde ise baz istasyonunun bulunduğu alanla ilgili tahsis süresi yine oy birliğiyle 25 yıllığına ücretsiz olarak ilgili üniversite rektörlüğüne tahsis edildi.

Meclis üyeleri toplantıda son olarak Askerlik Şubesi arsası olarak bilinen yere yer altı otoparkı ve Millet Bahçesi yapılması için İller Bankasından 7 milyon TL düşük faiz ve uygun ödeme koşullarında kredi talebine ilişkin yetki talebini ele aldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan başkan Biçer, yönetim olarak yaptıkları her yatırımda destek ve hibeler kullandıklarını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşerimiz Hamza Dağ’ın her yatırımda desteği ve girişimleri olduğunu hatırlattı.

Son olarak yaptığı Ankara’daki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yine İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile birlikte gittiğini anımsatan başkan Biçer, “Bu ziyarette de Sayın Bakan kurum’dan otopark ve millet bahçesi için 4 milyon TL hibe desteği sözü alırken otopark ve millet bahçesini tamamlamak için İller Bankasından düşük faizli kredi tahsis talebi için de söz aldık” diye konuştu.

Daha sonra yapılan oylamada da ilk 4 maddede olduğu gibi AK Parti, İYİ Parti ve MHP’li Meclis Üyeleri yine oy birliği kararı ile İller Bankasından kredi alınmasına onay verdiler. Söz konusu kredi alındığında taksitlerinin ise Simav Belediyesinin İller Bankasından aylık gelen gelirinden kesileceği öğrenildi.