Menü Kapat

ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ AYÇİÇEĞİ HASADI GÜLDÜRDÜ

ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ AYÇİÇEĞİ HASADI GÜLDÜRDÜ

Rusya’nın komşusu Ukrayna’ya saldırması ve savaş hali durumunun devam etmesi Türkiye ve tüm dünya ülkeleri için hububatın önemini bir kez daha öne çıkarırken özellikle un için buğday, çiçek yağı için de ayçiçeğin değeri çok fazla arttı.

Simav Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün ilçenin tarım alanlarıyla ilgili alternatif ürünlere yönelme adına gerçekleştirdiği birçok projeden birisi olan ayçiçeği yetiştiriciliği bu yıl ayçiçeği yağındaki yüksek fiyatlar nedeniyle daha da yaygınlaştı. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı Simav’da da çiftçiyi hububata yöneltirken yağlık ayçiçeği üretimi için tohum ve desteklemeler üreticilerin yüzleri güldürdü.

Konuyla ilgili olarak yağlık ayçiçeğinde devam eden hasatla ilgili bilgi veren Simav Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Tokdemir, Simav’da 7 bin dekar alanda yağlık ayçiçeği ekimi yapıldığına dikkat çekti. Tokdemir, “İlçemizde en büyük alanda uygulanan 7000 dekarlık yağlık ayçiçeği projesinde hasat zamanı devam ediyor. Tohum dağıtımından, tırtılla mücadele aşamasına kadar her dönemde kontrol edip üreticimizin yanında olduğumuz projede verimin yüksek olması bizi sevindirdi. Üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.