Menü Kapat

DEMOKRAT PARTİ SİMAV’DA PAZAR GÜNÜ KONGRE VAR

Türkiye’nin en köklü siyasi partilerinden birisi olarak kabul edilen Demokrat Parti’nin (DP) Simav İlçe Başkanlığında DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katılacağı kongre var. Seçimin tek başkan adayı ise DP Simav Teşkilatının merhum kurucularından Mustafa Baki’nin torunu İnşaat Mühendisi Mustafa Baki. Demokrat Parti Simav İlçe Başkanlığında geçmiş yıllara özlemle önemli bir hareketlilik dönemine geçiliyor. Simav’ın genç mühendislerinden Mustafa Baki (27) ve ekibi, DP Simav İlçe Yönetimine seçimle gelerek Simav’daki her vatandaşın olduğu gibi ilçenin genç kitlesinin de sesi, dili, kulağı olmak istiyor.

11 Eylül 2022 Pazar günü saat 13.30’da Simav Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılacak olan genel kurul öncesinde gazetemize ziyarette bulunan DP Simav’ın genç başkan adayı Baki, halka siyasetle hizmet etme gayesinin aileden gelen bir sevda olduğunu belirterek memleket sevdasını yüreğinde taşıyan herkesi kongreye davet etti.

Türkiye’nin siyasi açıdan çok zor günler yaşadığını, ülkenin kötü yönetildiğini, geçmiş siyasi yönetimlerin yoktan var ettiği tüm yatırımlarının artık yok olduğunu, böylesine kötü günlerde yine eskiden olduğu gibi Demokrat Parti’ye ihtiyaç olduğuna vurgu yapan başkan adayı Baki, “Herkesin gördüğü ve takip ettiği gibi Millet İttifakının en önemli üyesi olan partimiz, Cumhurbaşkanlığı seçiminin millet lehine gerçekleşmesi için yapıcı tutumunu genel başkanımız Sayın Gültekin Uysal ile birlikte 6’lı masada sürdürmektedir” dedi.

DP’de İlçe Başkanı dahil 9 kişilik yönetim kurulu üyesiyle yedek yönetim kurulu üyelerinin seçiminin yapılacağı Pazar günü, DP’nin yılmaz savunucusu Genel Başkan Gültekin Uysal’ın da kongreye katılacağını açıklayan Baki, “Türkiye’de en fazla üyeye sahip ilk 5 parti arasında 4.sırada bulunan Demokrat Parti, yeni bir kararlılıkla yine milleti için yollara düşüyor. Bizlerde DP Simav olarak üzerimize düşen görevi vizyon ve misyonumuzdan aldığımız güçle yerine getirmenin gayretinde olacağız” ifadesinde bulundu.

Özellikle Simav siyasetinde de yeni bir yapılanmaya, taze kana ve heyecana ihtiyaç olduğuna da vurgu yapan DP Simav Başkan Adayı Mustafa Baki, “Artık Simav’ın gençleri de siyasetin içinde olmalı. İlçenin ve ülkenin siyasi dünyasında önemli bir kitle olarak seslerini duyurmalı ki, Simav siyaseti eski güçlü günlerine DP ile geri dönmeli” diyerek sözlerini tamamladı.