Menü Kapat

EĞİRLER KÖYÜNDE YAS VAR

Simav’a 17 kilometre uzaklıktaki Eğirler Köyünde yas var. Eğirler Köyünden Balıkesir’in Erdek ilçesine yakınlarının düğünü için giden Karaca Ailesinden 2 kişi serinlemek için gittikleri Turanköy sahilinde denizin birden kabarması ve dalgaların yükselmesi nedeniyle boğularak hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.

Eğirler Köyünden 2 kişinin genç yaşta hayatını kaybetmeleri Eğirler Köyünde ve Simav’da büyük üzüntüye yol açtı. Geçtiğimiz Pazar günü yakınlarının düğünü için gittikleri Erdek’te serinlemek için denize giren Eğirler Köyünden Murat ve Asiye Karaca’nın oğulları Piyade Sözleşmeli Er Abdullah Karaca denizde boğularak, aynı köyden Ramazan Karaca ve Elif karaca’nın oğulları Asım ve İsmail Karaca’nın da torunları olan İsmail Karaca’nın da sudan çıkarıldıktan sonra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bilgisine erişildi.

Ölümleriyle yakınlarını ve sevenlerini yasa boğan, Bingöl’de görev yapan Piyade Sözleşmeli Er (21) ve akrabası İsmail Karaca (14) için dün öğle namazına müteakip Eğirler Köyünde cenaze töreni düzenlendi. Kütahya Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Mustafa Güney., Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, AK Parti ve MHP’nin ilçe başkanlarıyla bazı yöneticileri, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı Tören Mangası, Eğirler ve yakın çevredeki köylerden gelenlerle birlikte kalabalık bir halk topluluğunun katıldığı, Simav Müftü Vekili Feyzullah Küçükçakır, din görevlileri İbrahim Değmen, İsmail Ak ve Ahmet Gümüş’ün görev aldığı  cenaze namazının ardından Abdullah Karaca ve İsmail Karaca’nın cenazeleri dualar ve gözyaşları ile Eğirler Köyü Mezarlığında toprağa verildi. Merhum asker Karaca’nın cenazesinin taşınması ve defininde Askeri manga görev yaptı.

Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere tüm protokol üyeleri ve vatandaşlar Karaca Ailesinin üyelerine başsağlığı dileğinde bulundu.