Menü Kapat

EĞİRLERDE YAS BİTMİYOR! TRAKTÖR KAZASI 1 CAN DAHA ALDI

Simav’ın 83 köyünden birisi olup ilçe merkezine 17 kilometre uzakta bulunan Eğirler Köyünde yaklaşık 1,5 yıldır yas bitmiyor. En son meydana gelen traktör kazasında Ali Kazak’ın hayatını yitirmesiyle 1,5 yılda toplam 4 Eğirlerli vatandaş çeşitli kazalarla hayatını yitirdi.

Simav’ın Simav-Güzelyurt güzergahında, 200 dolayında nüfusu bulunan orman köyü Eğirler’de Pazartesi akşamı meydana gelen traktör kazasında bekar ve 27 yaşında olduğu öğrenilen Ali Kazak’ın köyün ormanlık alanından traktörle evine dönerken traktörün hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrilen aracın altında kalarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Pazartesi akşamı saat 22.00 sularında kazayla ilgili haberin duyulması üzerine olay yerine gelen jandarma ve çağrılan ambulansın ardından Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Kazak’ın cenazesi, yapılan ilk tetkikin ardından Adli Tıp’a gönderildi. Salı günü akşam saatlerine yakın Adli Tıp’tan getirilen Ali Kazak’ın cenazesi kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla Eğirler Köyü mezarlığına dualarla defnedildi.

Eğirler Köyü bağlantılı meydana gelen ve can kayıpları yaşanan olayların sonuncusu olarak adlandırılan traktör kazasında Ali Kazak’ın hayatını kaybetmesi Eğirler Köyünde ve Simav’da geçen yıl 26 Şubatta Sinan Bulut, motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetmişti Olayda; K.T (21) yönetimindeki 32 ABS 175 plakalı araç Naşa beldesi mevkiinde sollama yaptığı esnada karşı yönden gelen Sinan Bulut (27) idaresindeki 43 AAH 726 plakalı motosiklete çarptığı, kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Sinan Bulut’un olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesine kaldırıldığı ve Bulut’un burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği kayıtlara girmişti.

Yine Eğirler bağlantılı Eylül 2022 tarihli bir başka olayda ise; bir yakınlarının düğünü için gittikleri Balıkesir’in Erdek ilçesinde serinlemek için denize giren Eğirler Köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Abdullah Karaca ve kuzeni İsmail Karaca (14) boğularak hayatlarını kaybetmişler ve Eğirler Köyü yasa boğulmuştu.