Menü Kapat

EŞSİZ ZAFER 108 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere gelişinde bir bayrak, bir milli marş ve bir vatana sahip oluşumuzdaki en büyük şaheserlerden birisi olan Çanakkale Zaferi 108 yaşına girerken, dünya savaş tarihinde eşine rastlanmayan her anı mucizelerle dolu Büyük Zaferin Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanları ve ülkemizin bütün şehitleri Simav’da da rahmet ve şükranla 18 Mart Şehitler Günü’nde anıldı.

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde 2 gün süren 18 Mart Şehitler Günü programı geçtiğimiz Cuma günü ilçe merkezindeki tüm camilerde öğle namazı öncesinde Hatim Duası ve Mevlit töreni yapılarak başladı. Ertesi gün ise ilk program Hükümet Konağı yanında bulunan tören alanında Atatürk büstüne çelenklerin konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması şeklinde yapıldı.

Kaymakam Vekili Burhanettin Yavaşi, Belediye Başkan Vekili Fatih Kalay, kamu kurum ve kuruluşlarıyla siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin, şehit ve gazi ailelerinin, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı bu törenin ardından Kaymakamlık Konferans Salonuna günle ilgili programın ikinci bölümüne geçildi.

Simav Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Hafize Akcan’ın sunumuyla başlayan salon programında günün anlam ve önemini belirten konuşma Simav Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Naşa tarafından yapıldı. Naşa; “Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri ve sonuçları itibariyle neler götürüp getirdiğine iyi bakılmalıdır. Bilinmelidir ki bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur. Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliği ile dünya tarihi üzerinde büyük etkilere neden olmuştur. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük etki etmiştir. Bugünün anlam ve önemi ile şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak, en başta gelen milli görevimizdir. Kahraman Şehitlerimizin emaneti olan Bayrak ve Vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz Şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik ayaktayız. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onlara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra bir öğrenci tarafından Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eserlerinden birisi olan ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiir alkışlar eşliğinde okundu.

108 yıl önce yaşanan Çanakkale Zaferi’yle ilgili kısa film gösterimi ardından “Çanakkale’den Mektup” adlı şiir dinletisi yapıldıktan sonra ise Çanakkale ve Çanakkale Şehitlerine ithafen Simav Belediyesi Çocuk Korosu müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde 2 gün süren 18 Mart Şehitler Günü programı şehrin Yenimahalle Kabristanında bulunan Şehit kabirlerine ziyaret, kabirlere karanfiller bırakılması ve dualar okunması gerçekleştikten sonra Kaymakam Burhanettin Yavaşi tarafından şehit ailelerine ve gazilere Simav’ın seçkin mekanlarından Yörem Lokantasında Şehitler Günü anısına öğle yemeği verildi.