Menü Kapat

GELENEKSEL SİMAV PANAYIRINDA HEM PANAYIR HEM FUAR OLACAK

89.Simav Turizm ve Ticaret Panayırı ile Jeotermal Enerjiye Dayalı Simav Tarım Fuarında 10 gün boyunca açık kalacak panayır alanındaki 7 çay bahçesi ile 433 iş yerinin kira ihalesi gerçekleşti.

Bu yıl 89. gerçekleştirilecek olan bölgenin en büyük ve en kapsamlı tarihi Simav Turizm ve Ticaret Panayırı için ilk kez bir Pazartesi günü yer kira ihalesi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Adil Biçer başkanlığında başkan yardımcıları Fatih Kalay ve Ahmet Sönmez, birim müdürlerinden oluşturulan komisyon huzurunda Panayır alanındaki Eren Kır Düğün Salonunda yapılan açık artırmalı, peşin ödemeli yapılan ihale öncesinde Belediye Başkanı Biçer bazı açıklamalarda bulundu.

Sadece Simav Belediyesi ve Simav halkı için değil panayıra katılan esnafların da memnun olacağı bir panayır dönemi temenni ettiğini söyleyen Biçer, “26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinlik ve kutlamalarla geçecek süreçte ücretsiz halk konserleri ve ilk kez Jeotermal Enerjiye Dayalı Tarım Fuarıyla Simav’ın düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri yer alacak” dedi.

Panayır alanının hazırlıklarına başlandığını, panayırda yer kiralayan her esnafa bir araç için otopark kartı vereceklerini, yer kira ücretinin içinde su, elektrik, kira gibi ücretlerin yer aldığını belirterek sözlerini sürdüren başkan Biçer, elektrik enerjisinin tüketimi konusunda tüm esnafların dikkatini çekti. Geçtiğimiz yıl her esnafa elektrikle makine sayısında ve aydınlatmalarda aşırıya kaçılmaması konusunda uyarılmasına rağmen panayır süresince aşırı enerji kullanımından elektrik arızaları yaşandığını, yanan hatların bazılarının yenilendiğini hatırlatan Biçer, “Bu olumsuz durumdan vatandaşlar kadar panayır esnaflarımız etkilendi. Lütfen belediyemizin teknisyenlerinin belirttiği aydınlatmalardan daha fazla lamba kullanmayalım. Onların izin verdiği elektrikli makinelerden fazla makineleri elektrik bağlayarak enerjinin dağıtımında kesintiler ve arızalar yaşanmasına meydan vermeyelim. Eğer böyle bir durum yaşanırsa buna sebebiyet verecek panayır esnafından zararın tanzim edileceğini bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.

Panayır açılışının ilk gün akşamı düzenlenen halk konseriyle birlikte yapıldığını bu konuda esnaflardan gelen eleştirileri dikkate aldıklarını da anlatan Biçer; “Bu yıl panayırımızın açılışı eskiden olduğu gibi 26 Ağustos Cuma günü saat 18.00 sularında yapılacak açılış töreniyle yapılacak. Halk konserlerimizle, tarım fuarımızla ve bazı etkinlikler ve kurtuluş günü kutlamalarıyla geçecek panayırımız esnaflarımız, halkımız, yakın çevremizdeki şehirlerde yaşayan vatandaşlar ve belediyemiz için hayırlara vesile olsun” diyerek sözlerini tamamladı.