Menü Kapat

HALİL KONAKÇI DEMİRCİKÖY’DE

Simav’ın en köklü beldelerinden Demirciköy, sosyal ve kültürel etkinlikler çerçevesinde son günlerin en ünlü din görevlisi olarak göze çarpan Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakçı, Demirci Belediyesinin katkılarıyla Demirciköy’e geldi.

“Dini ve Milli Değerler Işığında Sohbet” isimli söyleşi programına Demirciköy halkı ve çevre beldelerden gelen halk yoğun bir ilgi gösterdi. Demirciköy tarihi okul bahçesinde yapılan etkinlikte okul bahçesi tamamen dolarken, program yaklaşık 2 saat sürdü.

Sohbet programına, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Demirci Belediye Başkanı Cahit Onar, Belde Belediye Başkanları, Simav İlçe Müftülüğü Şube Müdürü aynı zamanda müftü vekili Feyzullah Küçükçakır, Kırvadililer Dernek Başkanı Üzeyir Kanık, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zafertepe Çalköy Merkez Cami İmam Hatibi Hafız Ercan Coşğun’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Demirci belediye başkanı Cahit Onar; “Devlete, millete ve dinine hizmet ederken Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmayacaksın diyerek bizlerin gönüllerini fetheden hemşerilerimizle bir araya gelen Halil Konakçı hocama teşekkür ederim. Vatandaşlarımızı böyle güzel etkinliklerde buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz, buluşturmaya da devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra sohbet programına başlayan Diyanet işleri imam hatibi Halil Konakçı, Müslümanın bir kuşun iki kanadına benzediğini bir Müslüman hem dini olmalı hem de milli olmalıdır dedi.

İmam Hatip Halil Konakçı; “Dini değerleri bir kenara bırakıp sadece milli duygularla hareket edenler noksandır, milli değerleri bir kenara bırakıp sadece dini duygularla hareket edenler de noksandır. Bizler milli ve dini olmayı peygamber efendimizden öğrendik. Müslümanlar dinine bağlı, vatanına ve bayrağına sevdalı bireyler olmalıdır” dedi.

Konakçı, gençliğin kendilerini geliştirmesini ve inançlarına sahip çıkmalarını söyledi. Konakçı, milli ve manevi değerlere bağlı kalmanın öneminden bahseden örneklemelerde bulundu.

Program sonunda Demirci belediye başkanı Cahit Onar, Halil Konakçı’ya günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.