Menü Kapat

HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA KONUŞAN İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÖZER: “TOPLUM SAĞLIĞININ SÜREKLİLİĞİ HEDEFİMİZDİR”

HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA KONUŞAN İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÖZER:

“TOPLUM SAĞLIĞININ SÜREKLİLİĞİ HEDEFİMİZDİR”

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftasında Simav İlçe Sağlık Müdürlüğü önemli bir etkinlik gerçekleştirerek Simav’ın merkezi Cumhuriyet Meydanında kurduğu stantla çocuklardan büyüklere kadar vatandaşları isteğe bağlı ağız-diş sağlığı, tansiyon, kan şekeri, kilo ölçümü, Koronavirüs aşısı, kronik rahatsızlıklarla kanser hastalıklarına ilişkin bilgilendirdi, uygulamalarda bulundu.

Halk Sağlığı Haftasına ilişkin olarak gazetemize bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, bu haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve halkın da katılımıyla yürütülen çalışmaları daha görünür hale getirmek olduğuna dikkat çekti.

Halk sağlığının; bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini, bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmanın esas olduğuna değinen Özer,

“Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, vatandaşlarımızla eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışanları olarak bizlerin temel amaçlarındandır” dedi.

Simav’ın Cumhuriyet Meydanında kurdukları stantta Halk Sağlığı Haftası etkinliklerinde diyetisyen, diş hekimi ve birçok yardımcı sağlık personelinin görev aldığını, vatandaşların şeker, tansiyon ve kilo ölçümlerinin yapıldığını anlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özer, “Özellikle çocuklarda diş ve ağız sağlığı açısından kontroller yapılıp durumu uygun olan vatandaşlara istekleri doğrultusunda koronavirüs aşısı yapıldığını, özellikle kronik hastalıklarla kanser hastalıklarına ilişkin broşürler dağıtılarak vatandaşları bilgilendirdik. Yaptığımız tüm çalışmaları da kayıt altına aldık” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonellerin Simav’da da olduğu gibi hizmet verdiğini, kadın ve çocuk sağlığının kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun öncelikleri arasında yer aldığını da sözlerine ekleyen Dr. Özer, “Yürüttüğümüz ulusal aşı kampanyaları, bulaşıcı hastalıklarla mücadele programları, sağlığın temel unsurlarından olan içme ve kullanma sularının güvenilir olması için düzenli zaman aralıklarıyla alınan numunelerden yapılan tahliller olması gereken sağlıklı yaşam tarzının yaygınlaştırılması ve hedefine ulaşması için çabalıyoruz. Simav’daki merkezimizde oluşturduğumuz sigarayı bırakma polikliniğimizle vatandaşlarımıza sigara ve alkolden uzak durmanın önemine vurgu yapıp gereken çalışmaları isteğe bağlı uyguluyoruz. Dünyadaki gelişmiş ülkelerle aynı şekilde üç kanser türü (meme, rahim ağzı, kalın bağırsak) için erken teşhise yönelik her yıl taramalarımızı sürdürerek kanserden korunmaya yönelik eğitimlerimizi de aralıksız sürdürüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.