Menü Kapat

HASTANEDE 3 UZMANLA 5-7 NÖBETİ

Son zamanlarda Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinde hem muayene sırası alma hem de uzman hekim eksikliği konusunda vatandaşlardan gelen yapıcı eleştiriler son bulmak üzere.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan ve açıklamalarıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından da paylaşım yapan AK Parti Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat, Simav Devlet Hastanesinde 3 uzmanlık alanında 3 uzman hekimin haftanın belirli günlerinde saat 17.00-19.00 arasında poliklinik hizmeti vermeye başladığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığının 105.Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasıyla gerçekleştirdiği atamaların yapıldığını, ataması yapılan uzman ve pratisyen hekimlerinin yasal sürenin dolmasıyla görevlerine başlayacağını hatırlatan başkan Kulat, “Söz konusu son atamalarla Simav’ımıza 16 doktorun ataması yapıldı. Bunlar arasında 1 kardiyolog, 1 göz sağlığı ve hastalıkları, 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları, 1 dahiliye uzmanı yarı sıra 12 pratisyen hekim ataması Simav Devlet Hastane-sine yapıldı. Bu doktorlarımızın göreve başlamasıyla hastanemizin önemli oranda doktor eksiklikleri giderilmiş olacaktır” dedi.

Son zamanda hastane polikliniklerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak ve hemşerilerimizin yoğunluk yaşadıkları, muayene sırası almakta zorlandıkları branşlara ulaşımını kolaylaştırmak adına 18 Eylülden itibaren haftanın pazartesi-salı-çarşamba günleri saat 17:00-19:00 arasında dahiliye, kadın doğum ve ortopedi branşlarında mesai dışı poliklinik hizmeti başlatıldı. Tüm bunlarla ilgili olarak açıklamasını sürdüren başkan Kulat, “Poliklinik randevuları yine ALO 182 ve MHRS internet sistemi üzerinden alınabilmektedir. Bunun yanı sıra önümüzdeki haftalarda farklı branşlarda ve farklı günlerde yeni planlamalar yapılarak hemşerilerimizin randevulara daha kolay ulaşmaları sağlanacaktır.

Bu uygulamanın hayata geçmesinde emekleri nedeniyle başta Kütahya İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Eser Şenkul’a, Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi yönetimine ve özverileri nedeniyle yeni uygulamada görev alan, alacak uzman hekimlerimize halkımız adına teşekkür ederim” dile konuştu.

Simav Devlet Hastanesinde mesai dışı 5-7 muayene uygulamasında; dahiliye alanında Uzman doktor Şeref Seven, Kadın hastalıkları ve doğum alanında yılın doktoru seçilen uzman doktor Onur Burak Çeğilli ve Ortopedi uzmanı Uğur Özdemir görev yapacaklar. Eylül ayı için 19 Eylül’de başlayıp 20 ve 21 Eylül günleri devam eden, gelecek haftada da 26, 27 ve 28 Eylül günleri de sürecek olan 5-7 poliklinik hizmetleri için Ekim ayını içeren nöbet takvimi daha sonra açıklanacak.