Menü Kapat

HER GÖRÜŞTEN 30 BİN İNSAN AYNI SOFRADA BULUŞTU

Simav’ın en eski ve en köklü yaşatılan sosyal içerikli geleneklerinden birisi olan Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni açılış töreniyle başladı, Simav başta olmak üzere komşu ilçeler hatta il merkezlerinden gelen her görüşten insanın yararlandığı bereket sofralarında yemeklerin yenmesi, sünnet olan 14 çocuğun ziyaret edilerek tebrik edilip hediyeler verilmesi tüm bunlarla birlikte geleneksel hıdrellez şenliklerinin de aynı alanda yapılmasıyla son buldu.

Simav Belediyesinin önderliğinde Simav ve yöre halkının, esnaflarının, iş insanlarının resmi ve sivil toplum kuruluşlarıyla belediye personelleri, ilçedeki gönüllü lise öğrencileriyle Sağlık Hizmetleri Meslek yüksek Okulu öğrencilerinin ve her hayırda olmazsa olmaz olan gönüllülerin destek verdiği Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni geçtiğimiz hafta Simav Müftülüğü din görevlileri ve hafız öğrencilerin katıldığı çevre hatminin duasıyla başladı.

Simav’ın çevresinde gurup gurup toplam 31 kilometre yürüyerek yaklaşık 50 hafızın gerçekleştirdiği çevre hatmiyle başlayan tarihsel dualı yürüyüşte dar gelirli aile çocuklarının Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinde sünnetlerinin yapılmasının ardından panayır alanında başlayan hazırlıklar helva kazanlarının vurulması, yöresel aşçıların, ilçedeki yaren kuruluşlarının ve gönüllülerin katılımıyla helva kazanları ısıtılırken diğer tarafta etkinlikle ilgili ilk tören gerçekleştirildi.

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Fatih Kalay, AK Parti Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Simav ilçe yöneticilerinin, Emniyet Müdürü Secaattin Aktay’ın, Simav’ın belde belediye başkanlarının, belediye ve il genel meclislerinin bazı üyelerinin, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu ile sünnet çocukları ve ailelerinin, vatandaşların katıldığı tören; Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya Birincisi Ali Tel’in okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Simav Müftüsü Hasan Serçe’nin yaptırdığı dua ile başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Fatih Kalay, Simav için bir asra yakın önemi ve değeri olduğunu tahmin ettikleri Geleneksel Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şölenine katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Önceleri Simav Hayratı İmar Derneği’nin öncülük yaptığı, organizasyonun yaklaşık 40 yıldır da Simav Belediyesi öncülüğünde sürdürüldüğünü ve organizasyona haftalar öncesinde başladıklarını belirten başkan Kalay şöyle devam etti; “Hiçbir sorumluluktan kaçınmadık. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde önemli pay sahibi olan kamu kurumlarımıza, mahalle, belde ve köy muhtarlarımıza, yaren cemiyetlerimize, çocuklarımızın sünnet merasimlerini gerçekleştiren Simav Devlet Hastanesi yönetim ve hekim kadrolarına, çevre hatmini gerçekleştiren İl, ilçe müftülüklerimiz ve hafızlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, maddi katkılarını esirgemeyen iş hayatının kıymetli mensuplarına, aşçı ve mutfak ekibimize, serviste gönüllü görev alan öğrencilerimize, bu etkinlikte görev alan okul müdürlüklerimize, fedakârca çalışan belediye personelime ve teşekkürün en büyüğünü hak eden ilçe sakinlerime huzurlarınızda şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Devlet ve millet el ele vermiş bu faziletli görevi yerine getirmek uğruna her türlü fedakârlığı üstlenmiştir. Böylece Simav yine muazzam bir örnek birlikteliğe imza atmıştır. Devletimizin milletimizle el ele vererek büyük ve güzel işler başardığının göstergesi olarak bu büyük buluşmada bunu birkez daha gözler önüne sermiştir. Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Törenimize maddi ve manevi katkı sunan tüm gönüldaşlarımızın yaptığı yardımları rabbim kabul eylesin inşallah. Rabbim ilçemizi, devletimizi ve tüm Müslüman alemini hertürlü kaza, bela ve musibetten muhafaza eylesin inşallah. Rabbim sünnet merasimlerini gerçekleştirdiğimiz 14 yavrumuzun bahtını hayırlı ve güzel eylesin. Çevre Hatmimiz ve yapılan tüm dualarımız kabul olsun” diye konuştu.

Başkan Kalay, konuşmasının sonunda bu kez yerine seçildiği AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer’e mikrofonu teslim etti. Biçer, şu ifadelerde bulundu; “Bu merasimde Simav Belediyesi başta olmak üzere tüm kamu kurumları ve Simav halkı birlik ve beraberlik içerisinde bütünleşir ve her yıl güzel bir organizasyon ortaya konulur. Ülkemizde bu günlerde en çok ihtiyacımız olan bu tür birlikteliklerin artmasıdır. Türkiye’de çok fazla örneğini görmediğimiz Simav’ımızın bu geleneğinin bundan sonraki yıllarda da Simav Belediyesinin öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve halkımızın destekleriyle devam etmesi temennimdir. Erkekliğe ilk adım atan 14 sünnet çocuklarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimin galibi Cumhur İttifakının adayı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır ve Cumhur İttifakıdır. Seçim kanunundan kaynaklı bir sebepten dolayı Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tura kalmıştır. 28.Dönem Milletvekilliği seçiminde Kütahya’mızın çoğunluğu Cumhur İttifakından 4 Milletvekili çıkararak Cumhur İttifakından yana olduğunu ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu göstermiştir. 28 Mayıs’ta yapılacak olan 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de siz değerli hemşerilerimden özellikle Simav’ın dört dönemdir olmayan Milletvekili ihtiyacını bu dönem kapatmış olmamızdan, Simav’ın bir evladı olan Adil Biçer kardeşinizi AK Parti Kütahya birinci sıradan milletvekili olarak seçmenizden, Kütahya ve Simav’da yapılması planlanan projelerin ve devam eden projelerin bitirilmesi adına, hizmetlerimizin devamı ve ülkemizin istikrarı açısından sizlerden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a 2. Turda çok büyük bir destek istiyorum. Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleninde emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM KARALOĞLUN’DAN SÜNNET ÇOCUKLARINA ÇEYREK ALTIN..

Daha sonra Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu ile TOKİ Şehit Ali Yılmaz Ortaokulu folklor ekiplerinin halk oyunları öğreticisi Mustafa Akyol yönetiminde sergiledikleri halk oyunları ayrı ayrı izlendi ve alkışlandı. Şölenin son gösterisini ise Simav Eynal Mehteran Musikisi Derneği Mehterinin verdiği muhteşem konserle son bulurken, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu başta olmak üzere etkinlik çerçevesinde sünnetleri yapılan çocukların her birine kaymakam Karaloğlu tarafından birer çeyrek altın takdim edildi. Karaloğlu, sünnet çocuklarını ve onların aile üyelerini diğer protokol üyeleriyle birlikte kutladı.

Günün son programları ise geleneksel helva karma şenliği oldu. Şenliğin ilk günü; yine yarenlerin protokol üyeleriyle birlikte helva karması ve ardından da sünnet çocuklarının sünnet konvoyuyla şehir turu gerçekleştirmesiyle son buldu.

DUALAR YAPILDI DAYANIŞMA İÇİNDE 30 BİNDEN FAZLA VATANDAŞ HAYIR YEMEĞİNDEN YARARLANDI..

Simav’ın ata geleneğinde ikinci gün her zamanki gibi Çevre Hatminin Simav Müftülüğü din görevlilerince sırayla ilahilerle birlikte dualarının okunması, Simav Müftüsü Hasan Serçe’nin de toplu duasını yaptırmasıyla başladı. Gece boyunca 4 bin 300 kilogram dolayında kemiksiz etten 42 kazan taskebabı, 35 kazan bulgur pilavı, 22 kazan irmik helvası, yeterince arpacık çorbasının pişirildiği etkinlikte saat 10.00’dan itibaren öğrencilerin, belediye personellerinin ve gönüllülerin desteği ile selfservis yemek ikramı başladı.

Simav Belediyesinin davetlisi olarak etkinliğe katılan vatandaşlar kadar ilçe dışından da yoğun katılımın görüldüğü Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleninde AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve partisinin ilk 3 sıra Kütahya Milletvekilleriyle il ve ilçe yöneticilerinin yer aldığı Türkiye’nin en büyük bereket sofrasında rahatsızlığı ve çeşitli nedenlerle hayır yemeğine gelemeyenlere evlerine yakınları ve görevlilerce yemek servisi yapıldı. 14 sünnet çocuğunun eğlendirilmesinde palyaçolar hiç durmaksızın programlarını sergilerken ismi açıklanmayan bir iş insanı tarafından her sünnet çocuğuna bir bisiklet hediye edildi. Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay ve ekibi de hiç durmaksızın konuklarıyla, yemek servisleriyle ilgilenirken sünnet çocuklarına birer küçük altın hediye ettiler. Yemeklerini yiyen vatandaşların alanda yer alan bağış sandıklarına bıraktığı bahşişler de gün sonunda sünnet çocuklarına eşit olarak dağıtıldı.

HIDRELLEZ DE YAPILDI..

Tüm bu güzellikler yaşanırken Simav’ın her yıl Mayıs ayında gerçekleştirdiği hıdrellez şenlikleri de aynı alanda yapıldı. Büyük Hayır yemeğinden yararlanan aileler ardından hıdrellez alanına geçerek yeşil çimlerin üzerinde gönüllerince eğlendiler.

BAŞKAN FATİH KALAY’DAN TEŞEKKÜR..

Simav’ın 2023 yılı Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni, saat 17 sularında hatasız ve kazasız bir şekilde konukların ve sünnet çocuklarının uğurlanmasıyla son buldu. Belediye Başkanı Fatih Kalay gazetemize yaptığı açıklamasında belki de son yılların en büyük katılımlı bir etkinliğini geride bıraktıklarına dikkat çekerek, “Görüldüğü gibi tüm toplumu etkileyen güzellikler yine tüm toplumun el ele, omuz omuza vermesiyle yaşanıyor. Bugün Simav 30 binden fazla insanın aynı mönüde aynı sofralarda her görüşten insanımızın buluşmasına şahit oldu. Dileğim bu eşsiz güzelliğin, dayanışmanın sürmesidir. Bu vesile ile Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şölenimize katkı sağlayan vatandaşlarımızdan esnaf ve iş insanlarımıza, doktorlarımızdan muhtarlarımıza, sivil ve resmi kuruluşlarımıza, liselerimizin ve yüksek okulumuzun öğrencilerine, Simav’daki başta yaren topluluklarımız olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, polisimize, jandarma ve zabıtamıza, gönüllü aşçı ustalarımıza ve her zamanki gibi emek harcayan belediye personellerimizle birim müdürlerimize teşekkür eder, gelecek yıllarda da aynı etkinliği sürdürmek için bir araya gelmeyi niyaz ederim” diye konuştu.