Menü Kapat

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜN’DEN 9000 DEKAR YAĞLIK AYÇİÇEĞİ TOHUMU DAĞITIMI İÇİN HUMMALI ÇALIŞMA

Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir çiftçiye dağıtılan yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tokdemir yaptığı açıklamada; “Bakanlığımızın TAKEP (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi) Projesi kapsamında üreticilerimizin tohum ve girdi maliyetlerini azaltmak için uyguladığı projeyle her yıl olduğu gibi bu yıl da yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıyoruz. Son 4-5 yıldır ilçemizde bu projeyi uygulayarak hem üretimi arttırıp hem de çiftçimize % 75 hibeli tohum sağlamış oluyoruz. Çiftçimizin tohum masrafının büyük kısmını karşılamış oluyoruz” dedi.

Simav’da bu yıl yaklaşık 9000 dekar alanda ekilmek üzere yaklaşık 4500 kg yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldığını belirten Tokdemir; “İlçe Müdürlüğümüze gelen tohumlar en kaliteli, yöreye uygun ve yüksek verimli tohumlardır. Bu tohumları tek tek tartarak çiftçilerimize teslim ettik. Geçtiğimiz günlerde de ekimlerini yaptılar. İlçemizde 4 yıldır uyguladığımız yağlık ayçiçeği projesi oldukça güzel sonuçlar vermektedir. Genellikle göl arazisine ekilen yağlık ayçiçeği tohumundan dekarda yaklaşık 250- 300 kg ürün alınmaktadır” dedi.

1300 civarında çiftçinin yararlanacağı bu projeyle 9000 dekar alandan 2.500 ton civarında yağlık ayçiçeği rekoltesi beklediklerini söyleyen Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir; “Biz bu 1300 çiftçimize verilecek tohumları kurumumuzda tek tek çiftçimizin başvuru yaptığı alana gidecek tohum miktarı kadarını tartıp poşetleyerek üzerine de çiftçimizin adını yazarak köyünde teslim ediyoruz. Bu projede üreticilerimize verilen yüksek verimli ve kaliteli tohumlar % 75 Bakanlığımız hibeli ve sadece % 25 çiftçi katkısı alınarak teslim edilmektedir. Yaklaşık 1300 çiftçimizin yararlanacağı projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyor ve çiftçilerimize de bol kazançlı bir sezon geçirmelerini diliyorum” dedi.