Menü Kapat

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI KADES TANITILDI

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle Simav’da kadına şiddete dikkat çekmek için Simav İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Simav Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli tarafından broşür dağıtıldı. 

“Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” nedeniyle kadın haklarının korunması, toplumsal farkındalığın arttırılması ve Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtıldı.

KADES’in Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde halka tanıtılması ve halkın bilinçlendirilmesi amacıyla Simav İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Bilal Oruç, Simav Sosyal Hizmet Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Burçin Dikmen, Simav Sosyal Hizmet Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Dilsiz ve Simav Sosyal Hizmet Merkezi Sosyolog Melih Deniz tarafından Simav Cumhuriyet Meydanında stant açıldı ve broşür, dergi dağıtımı yapılarak vatandaşlar bilgilendirildi.

Vatandaşlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personelinden KADES uygulaması ve yapılması gerekenler konusunda bilgiler aldı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET DE SUÇTUR!

Her türlü şiddet gibi kadına yönelik şiddetin de suç olduğunu belirten Simav İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, “Şiddet olaylarının önlenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması için bilinçlendirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her türlü şiddet gibi kadına yönelik şiddet de suçtur” dedi.