Menü Kapat

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARINA %50 HİBE DESTEĞİ

Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, Kırsal Kalkınma Yatırımlarına % 50 hibe desteği verilmesiyle ilgili mevzuat yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle desteklemelerden yararlanmak isteyenlerin başvuru yapmaya başladığını duyurdu.

9 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete’de ise ana tebliğde değişiklik yapan 2022/29 sayılı tebliğ yayınlanmasının ardından 30 Kasım 2002 tarihinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nce desteklemelerle ilgili olarak Uygulama Esaslarının yayınladığını hatırlatan Tokdemir şu ifadede bulundu; “Tarımsal faaliyette bulunan üreticilerimizin yeni ekipman alımlarında veya hayvancılık işletmesi yapımı, depo, sera, tarımsal ürün işleme gibi yatırımlar yapması durumlarında proje hazırlayarak başvurmaları halinde ve projeleri de bakanlıkça hibeye uygun bulunması durumunda % 50 hibe desteği verilecektir. Bu konuda başvuru yapmak isteyen üreticilerimizin Kurumumuzdan ayrıntılı bilgi almaları ve proje hazırlatmaları gerekmektedir. “

BAŞVURU TARİHİ

Başvurular; Ekonomik yatırımlar için; (Jeotermal sera, Meyve sebze işleme tesisi, Büyükbaş/Küçükbaş hayvancılık için sabit yatırımlar) 09 Aralık 2022 de başlamış olup başvuru için son tarih 10 Şubat 2023 olup internet üzerinden yapılacaktır.

Ekonomik altyapı yatırımları için ise; (Balya, silaj makinaları, Balya, Çayır biçme makineleri, Römork, Yem kırma, Çapa Makinesi v.b.) için ise 20 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir.

 Başvurular www.tarimorman.gov.tr adresinden yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için İlçe Müdürlüğümüze başvurulması gerekmektedir’ dedi.