Menü Kapat

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU 1 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğunun 1 Aralık tarihinde başlayacak olması nedeniyle oto lastik satıcılarıyla araç lastiği tamircilerinde yoğunluk oluşmaya başladı.

Simav’da sanayi sitesinde bulunan Neşeli Oto Lastik Rot Balans işyerinde babası İsmail Moral ile birlikte çalışan işyeri sahibi Zeki Moral, kış lastiğinin hayat kurtardığını belirterek, “1 Aralık itibarıyla ticari araçlar için kış lastiği zorunlu ama biz sadece ticari araçlarla sınırlı kalmayın diyoruz kullanıcılara. Kış lastiği hayat kurtarır, doğru lastiği takmak her zaman için emniyeti artırır. Dolayısıyla kullanıcıların da 1 Aralık itibarıyla lastiklerini kontrol etmeleri, eskiyen lastiklerini değiştirmeleri, kış koşullarında maksimum performansla araçlarını kullanabilmeleri için lastiklerini kış lastiğiyle değiştirmelerini öneriyoruz. Lastik demek aynı zamanda sigorta demek. Bir aracın maksimum yol tutuşunu sağlayan tek şey lastiktir. Dolayısıyla lastiğe maksimum derecede özen gösterirsek kesinlikle aracımızla ilgili kış koşullarında bir sorun yaşamayız” diye konuştu.

Simav Sanayi Sitesinde ticari araç sahipleri servislere gelerek araçlarına kış lastiklerini taktırırken, önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artması bekleniyor.

Kış Lastiği Ne İşe Yarar?

Kış lastiği, düşük sıcaklıklarda ve ıslak zeminde en iyi yol tutuşunu sağlamaya çalışır. Böylece hem fren mesafesi istenen düzeyde olur hem de yağmurlu, karlı ya da buzlu yollarda güvenle hareket edilebilir. Kış için özel olarak üretilen lastiklerin üzerinde yaz lastiklerine göre yol tutuş özelliğini artıran çok sayıda desen bulunur. Böylece araçlar, kış lastikleri ile kaygan ya da donmuş zeminlerde rahatça hareket edebilir.

Kış lastikleri, soğuk ve yağışlı hava şartlarında daha güvenli bir sürüş yaşatır. Sanılanın aksine kışa uygun lastikler, yaz lastiklerine göre çok daha yumuşak malzemeyle imal edilir ve soğuk havalarda sıkılaşsa bile yola kolayca uyum sağlar.