Menü Kapat

KUŞU’DA ELLER YAĞMUR İÇİN SEMAYA AÇILDI

Türkiye genelinde yaşanan kuraklık en çok şehirlerin içme suyu kaynaklarının azalmasına, çiftçilerin hububat ekimlerine olumsuz etki yaparken Ege bölgesinin her yerinde devam eden toplu yağmur duası ve hayır yemekleri düzenlemesine Simav’ın 6 beldesinden birisi olan Kuşu Beldesi de katıldı.

Kuşu Belediye Başkanı Feridun Aktay, Kuşu’nun Yenimahalle, Deremahalle, Kaya, ve Kadılar mahallelerinin muhtarları, hayırsever esnaf ve vatandaşların katkılarıyla gerçekleştirilen hayır yemeği Kuşu Belediyesi Çok Amaçlı Salonunun iki katında gerçekleştirildi. Tas kebabı, nohut yemeği, etli bulgur pilavı ve irmik helvasıyla ayrandan oluşan mönüye Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Simav Belediye Başkanı Adil biçer, kendisi de Kuşulu olan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Simav Müftüsü Hasan Serçe, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin Simavlı yöneticileri, Kuşulu olan İzmir AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Kaya, İzmir Kuşulular Derneği Başkanı Hakkı Çetin, Güney Belediye Başkanı Ahmet Çavdar, Simav Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Şeref Kazcıoğlu, odanın yönetim kurulu üyesi Ercan Göl,

Simav Müftülüğünün bazı din görevlileri, İzmir, Salihli, Turgutlu, Kula, Selendi, Demirci ve Simav’da ikamet eden birçok Kuşulu’larla Kuşu beldesi çevresindeki köylerden gelen vatandaşların katıldığı Hayır Yemeğinden yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Self servis usulüyle Hayır Yemeği devam ederken Yağmur Duası öncesi Kuşu Merkez Camiisi’ni dolduran vatandaşlara da Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından vaaz verildi. Öğle Namazının kılınmasının ardından da yine Kütahya Müftüsü Demirtaş tarafından Kuşu Bedirgaşı Meydanını dolduran vatandaşlara toplu yağmur duası yaptırılırken kendisine Simav Müftüsü Hasan Serçe ve Simav Müftülüğüne bağlı din görevlileri eşlik etti.

5 bin dolayındaki vatandaşın ve konukların Hayır Yemeğine ve Yağmur Duasına katıldığı özel günle ilgili olarak gazetemize değerlendirme ise Kuşu Belediye Başkanı Feridun Aktay tarafından yapıldı.

Haftanın her Cuma günü Kuşu’da hayır yemeklerinin devam eden vazgeçilmez bir gelenek olduğunu hatırlatan başkan Aktay, “Büyük Hayır ve toplu Yağmur Duası etkinliğimizi geçtiğimiz Cuma günü yapmak istiyorduk. Ama sözünü ettiğim vatandaşlarımızın önceden planladığı hayır yemekleri olunca etkinliğimiz Pazar gününe kaldı. Sadece beldemiz için değil, çevremize de yürekten isteklerde bulunduğumuz bu etkinliklerimize katılan; Kaymakamımız Bünyamin Karaloğlu’na, Simav Belediye Başkanı Adil Biçer’e, hemşerimiz Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş’a, Simav Müftüsü Hasan Serçe ve kendisine bağlı din görevlilerimize, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin ilçe yöneticilerine, Büyük Hayır için destek toplayan, yemeklerin pişirilmesi ve ikramında görev alan beldemizin 4 mahalle muhtarına, belediye personellerime, İzmir’den başlayarak yakın çevremizde ikamet eden Kuşulu hemşerilerime ve vatandaşlarımıza beldemiz ve belediyemiz adına teşekkür ediyor, Büyük Hayırın ve yapılan dualarımızın Allah katında kabulünü temenni ediyorum” ifadesinde bulundu.