Menü Kapat

KUŞULU ÖĞRENCİLER ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ROMANYA’DA İNCELİYOR

Simav’ın en ünlü beldesi olarak bilinen bu ününü Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin Erasmus projesi kapsamında Türkiye’den 2023’de Avrupa’ya giden ilk öğrenci kafilesi olmasıyla pekiştiren ününü Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi elektrik bölümü 12.sınıf öğrencileri Bükreş’te teknik incelemelerini sürdürüyor.

Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri için yazılmış ve hibe desteği almış KA122-VET-000074102 numaralı Enerji Verimliliğinde Avrupa Şirketleri ile İşbirliği isimli Erasmus Projesi kapsamında 5 öğrenci 21 gün süreyle SUPRATHERM ve CALDOR şirketlerinin Romanya’daki fabrikalarında staj yapmaya başladılar.

Supraterm firması ısı yalıtımı yüksek plastik borular imal etmekte ve 6 ayrı ülkeye ürünlerini satmakta olup ayrıca 2022 yılında Balkanlarda Doğu Avrupa Bloğunda en başarılı 15 firma arasında yer almaktadır.

Bükreş’te 1.5 milyona yakın insan merkezi ısıtma ile ısınıyor. (suni jeotermal)

Diğer firma CALDOR ise en küçük ev ve mutfak eşyasında ve Sanayi tipi makinalarda kullanılan rezistanslar üretiyor. Caldor şirketi de 2022 yılının Balkanlarda ki en başarılı şirketleri arasında yer almaktadır. Öğrenciler firmalara ait staj çalışmalarını yapmaya başlamış durumdadır. Aynı zamanda staj uygulamasından sonraki zamanlarda Romanya Büşreş’te bulunan tarihi, turistik yerlerde gezi ve incelemelerde bulunuyorlar.

Proje kapsamında staj yapan Romanya Ekibi 29 Ocak 2023 tarihinde yurda dönüş yapacakları bilgisi edinildi.

13 Şubat 2023 tarihinde ise Kuşu Şehit Er Şenayi Akdağ Çok Programlı Anadolu Lisesinden 5 öğrenci ve 1 öğretmen aynı proje kapsamında Portekiz Braga şehrinde staj çalışması gerçekleştirmek için yurt dışına gidecekler.