Menü Kapat

Kuşunun Hayırsever Halkı Türkiyenin Depremzedeler İçin Kermes Düzenledi

Dünyanın yaşadığı depremlerin etki alanı yönünden en büyüğü olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremleri üzerinden tam 3 ay geçerken, deprem bölgesindeki yanmaya devam eden ateşe bu kez Simav’a bağlı Kuşu Beldesindeki Kuşu Nurullah Bayram İlk ve Ortaokulu su döktü.

Kuşu Nurullah Bayram İlk ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Eflatun Aksoy ve üyelerinin talebi üzerine okul bahçesinde gerçekleşen gıda kermesi adeta bir bahar şenliği halinde geçerken kermese; Kuşu Belediye Başkanı Feridun Aktay, Kuşu’daki mahallelerin muhtarları, Kuşu Talebe Yurdu görevlileri, gıda ürünlerini evlerde hazırlayan öğrenci velileri ve hayırsever Kuşulu kadınlar ve öğretmenler destek verdiler. Yapılan kermeste tüm ürünler tükenirken, konuklara da ikramlarda bulunuldu.

Kermes ve elde edilen gelirle ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi adına gazetemize konuşan okul müdürü Suat Hayri Erkul, öncelikle kermesin gerçekleşmesine ve ürünlerin depremzedeler adına nakde dönüşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ettiğini bildirdi. Erkul; “Yörenin de çok iyi bildiği gibi bölgede hayırlar düzenlemesi ve bu toplumsal dayanışmayı sürdürmesiyle tanınan Kuşu halkı, bu kez günümüzde de devam eden artçı sarsıntılarla endişeli bir hayat sürdüren Türkiye’nin depremzedeleri için taşın altına elini koyarak yardım toplamayı sürdürdü. Bir bahar şöleni şeklinde başarıyla tamamlanan, kermes ürünlerinin hazırlanması yanı sıra ürünleri satın alanlara varıncaya kadar herkesin emeği olan Kuşu’nun ve okulumuzun bu geleneksel yardımlaşma etkinliğinde depremzedeler için toplam 50 Bin TL nakit para toplamıştır. Bu para Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla depremzedelere ulaştırılacaktır. Herkesten Allah razı olsun” dedi.