Menü Kapat

KÜTAHYA SİMAV VE BÖLGESİ İÇİN ADALET VE KALKINMA PARTİSİNDEN İLK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI  ALİ ERAY DİNLER OLDU

28. Dönem Milletvekili aday adaylığı müracaatını Ak Parti Kütahya İl Başkanlığına yapan Dinler, iki dönemdir Simav ve çevresini temsilen milletvekili bulunmadığını ve bu konuda iddialı olduğunu söyledi.

Gazetemize dün yaptığı ziyarette bir önceki yerel seçimlerde de Simav ve çevresini kalkındıracak projelerinin olduğunu söyleyen Dinler, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ile ünlü Simav ve çevresi için birleştirici bir platform ile yerel halkın ve ülke ekonomisinin kazanımlarını arttıracak tasarılarının hazır olduğunu aynı zamanda genel manada etkin projelere imza atacak yasal düzenleme vizyonunun bulunduğunu da ifade etti.

ALİ ERAY DİNLER KİMDİR?

BAĞIMSIZ DENETÇİ & MALİ MÜŞAVİR & ADLİ BİLİRKİŞİ

KONKORDATO KOMİSERİ & TÜRMOB EĞİTİMCİSİ

*1972 yılında Kütahya Simav’ da doğdu.

* İlkokulu Simav Demirciköy İlkokulu’nda, Ortaokulu Simav İmam

Hatip Lise orta kısmında, Liseyi ise Simav Lisesi’nde bitirdi.

*1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Maliye Bölümü’nden mezun oldu.

*2000 yılında özel bir şirkette muhasebe müdürü olarak çalıştı.

*2002 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ünvanını alarak kendibürosunda bağımsız olarak çalışmaya başladı.

*2005 yılında İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (Meslekte Birlik)Derneği kurucu başkanlığını yaptı.

*Aynı yıllarda kuruluşu İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa olarak ilk dört ilden oluşan ve şu anda tüm Türkiye’de mesleki olarak tüzel kişilik kazanmış dernekleri ile Türkiye Meslekte Birlik Platformu kurucuları arasında yer aldı.

*Yasal mevzuat düzenlemelerinden ve TÜRMOB eğitimlerinden çok daha önce Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ile Uluslararası Denetim Standartları konularında meslek mensuplarına ve stajyerlere eğitimler verdi.

*2012 Yılında Sermaye Piyasası Kurumu Bağımsız Denetçi Lisansı aldı.

*2012 yılında yasal mevzuatın değişmesi ile Kamu Gözetimi Kurumu Bağımsız Denetçi ruhsatını aldı.

*2013 yılında Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği –TÜRMOB tarafından, oda üyesi Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlere, uluslararası finansal raporlama standartları konusunda eğitim vermek üzere eğitimci olarak atandı.

*Dünyaya yön veren ve adı Big Four alarak geçen, dört büyük denetim firmalarına dünyanın beşinci büyük denetim firması olarak bir yenisinin de Türkiye’ den çıkması konusunda, TÜRMOB üyesi Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerden oluşan, geniş katılımlı oluşumun yapılanması konusunda ilk kuruluş atılım işlemlerini yaptı, projeler üretti, TÜRMOB’a

sunulmak Üzere Türkiye Meslekte Birlik Platformuna sunumlar yaptı.

*Türkiye ekonomisine canlılık kazandıracak, üçlü saç ayağından oluşan Kamu-Mükellef-Meslek Mensubu anlayışı ile yürüyen, tüm tarafları  rahatlatacak, hantallığı önleyici projeler üretti ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği- TÜRMOB’a sunulmak üzere Türkiye Meslekte Birlik Platformu yönetim kuruluna sunumlar yaptı.

*Adli ve İdari Mahkemelerde Konkordato Komiseri, Kayyım, Bilirkişi görevlerinde bulundu.

*15 TEMMUZ işgal ve darbe girişimi öncesi, FETÖ/PDY Terör Örgütüne ait Ege bölgesinde bulunan Cihan Medya, Feza Gazetecilik (Zaman Gazetesi) gibi firmaların, finansal kaynakla-rının kesilmesi için acil önlemler alarak tüzel kişiliklerinin sonlandırılması yönünde kapanış işlemlerini yaptı.

*15 TEMMUZ işgal ve darbe girişimi öncesi, FETÖ/PDY Terör Örgütünün varlıklarını devam ettirmek için kurdukları Ege bölgesi İzmir Zaman Gazetesi basım tesislerini de kapsayan, paravan şirketlere mahkeme tarafından kayyım olarak atanan firmalara mali müşavirlik yaptı.

*15 TEMMUZ işgal ve darbe girişimi sonrası, Olağan Üstü Hal (OHAL) kapsamında K.H.K ile FETÖ/PDY terör örgütüne ait iken TMSF ye devredilen ve FETÖ/PDY terör örgütünün KAYNAK HOLDİNG A.Ş. grup şirketlerinden büyük ölçekli ilk, en önemli, en büyük firması olan ÇAĞLAYAN BASIM YAYIN DAĞITIM AMB. SAN. VE TİC. A.Ş.’nde verilen yetki ve görevler ile firmanın bozulan mali, finansal ve ticari yapısını kurumsal yönetim ilkelerine bağlı olarak yeniden yapılandırılmasını sağlamıştır. Firma personellerine ise yasal mevzuat,

kaydi işlemler konusunda eğitimler vererek, firmanın ticari, mali ve ekonomik tıkanıklığı önlenmiş, Türkiye ekonomisine yeniden

kazandırılarak daha iyi sağlıklı işler ve çalışır bir duruma gelmesini sağlamıştır.

*15 TEMMUZ işgal ve darbe girişimi sonrası, FETÖ/PDY terör örgütüne ait iken, TMSF taraflı firmalarda, mahkeme tarafında kayyım olarak atandı.

*31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Kütahya Simav İlçesi Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Simav Belediye Başkanı Aday Adayı oldu

*Yeşilay İzmir şubesi kurucu üyeliği yaptı, ayrıca Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, İzmir Eğitim Dostluk ve Yardımlaşma Derneği, Simavlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kütahya İlinde Yetişenler Derneği, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (Meslekte Birlik) Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim ve denetim kurulu üyelikleri yaptı.

Halen Kamu Gözetimi Kurumu Bağımsız Denetçi, Mali Müşavir, Adli Bilirkişi, TÜRMOB Eğitimcisi olarak görev yapmakta olup evli ve bir kız ve bir erkek çocuk babasıdır.