Menü Kapat

KÜTAHYA’DA YILIN SPORCUSU RÜZGÂRIN KIZI ‘SILA ATA’

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Kütahya’da Sporun Enleri’ ödül töreni, Kütahya Gençlik Merkezi’nde düzenlendi.

Ödül töreninde ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporcular ile yılın en başarılı sporcuları ödüllendirildi. AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı ve Kütahya protokolünün birçok üyesi yanı sıra Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Cengiz, ödül almaya hak kazanan sporcular ve Simav Belediye Başkan Vekili Fatih Kalay’ın katıldığı törende amatör sporun her dalının önemine ve 2022 yılı içinde başarıdan başarıya koşarak Kütahya’nın, ülkemizin adını duyuran, tanıtan sporculara dikkat çekildi.

Kütahya Belediye Başkan Vekili Damcı Belediye Kütahyaspor çatısı altında yaklaşık 800 sporcunun yer aldığını ve belediye olarak her yıl sporculara katkı sunmayı sürdürdüklerini ifade etti.17 ayrı dalda Yılın Sporcularının açıklandığı törende ilk sırada Simav’ın milli atleti, ‘Rüzgârın Kızı’ Sıla Ata yer alırken Ata ödülünü AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel’in elinden aldı.

Sıla Ata’yı atletizm alanında bugünlere kadar yetiştiren, onunla birlikte karda, kışta, yağmurda, çamurda mücadele eden, mücadelesini de sürdüren antrenörü Yıldıray Kaya da atletizm alanında  Kütahya’da yılın en başarılı antrenörü seçilerek ödüllendirildi.

Ödül Töreninde dikkat çeken bir başka isim ise hem Kütahya’nın hem de Simav’ın futbol dünyasında uzun yıllar emekleri bulunan, futbolculuk kariyerinin ardından antrenör olarak Simav futboluna sporcular yetiştirmesi, görev aldığı futbol kulüplerine başarılı sezonlar yaşatması, son olarak da geçtiğimiz yaz Simav Belediyesince adına futbol turnuvası düzenlenen Simav’da futbolun duayeni Yusuf Tanyeli ‘Yılın En Başarılı Futbol Antrenörü’ ödülüne layık görüldü.

‘Kütahya’da Sporun Enleri’ ödül törenin müstesna bölümünde ise atanmış ve seçilmişler içinde halka hizmet yolunda başarılı görevlerde bulunan isimler de ‘Değişmeyen Sporcularımız’ başlığı altında spora verdikleri destek ve hizmetlerden dolayı ödüllendirildi.

Sporun her türlüsüne destek veren, başarı kazanmış sporcuları Kütahya adına onurlandıran Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık gibi amatör spora verdiği desteklerden dolayı ödüllendirilirken bu 10 isimden birisi de Simav Belediye Başkanı Adil Biçer oldu. Ankara seyahati nedeniyle törene katılamayan başkan Biçer’in ödülünü ise Simav Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Kalay teslim aldı.