Menü Kapat

KÜTAHYA’NIN GAZETECİLERİ GÜNÜNÜ KÜTAHYA’DA KUTLADI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin hazırladığı, Kütahya Valisi Ali Çelik’in de destek verdiği program dahilinde Kütahya’da kutlandı.

Kütahya Valisi Ali Çelik’in il ve ilçelerde görev yapan 120 dolayında gazeteciyle bir araya geldiği Mülayimoğulları tesislerinde Vali tüm gazetecilerin çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, gazeteciler de Vali Çelik’in 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutladı. Güzel bir ortamda ve samimi bir havada yenilen kahvaltının ardından Vali Çelik’in isteği üzerine gazeteciler meslekleriyle ilgili sıkıntılarını tek tek anlatma fırsatı buldu. bazı gazeteciler maaşlarının asgari ücret üzerinden ödenmesinin emeklilik maaşlarına önemli ölçüde etkilediğini ve düşük emekli maaşlarıyla karşı karşıya kalındığını kaydederken bazı gazeteciler de yeni çıkarılan yasa ve buna bağlı internet gazeteciliği, devam eden resmi ilanlardan Basın İlan Kurumunca % 15 kesinti uygulamasının gazete sahiplerini zayıflattığını ifade etti. Bazı gazeteciler de halkın doğru bilgiye ulaşması, haber akışının hız kazanması açısından özellikle Jandarma bölgelerinde trafik kazası ve olağan olaylarla ilgili bilgi akışının sağlıklı bir şekilde sürdürülemediğine dikkat çekti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlamak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili görüşlerini ifade eden, gazetecilerin haklarının bundan 62 yıl önce bugün Resmi Gazete’de yayımlanan 212 sayılı Kanun’la yasal güvence altına alındığını belirten Vali Ali Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün dayanışma, bir araya gelme ve farkındalığı artırması temennisinde bulundu.

Vali Çelik yaptığı konuşmada;”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu günleri kutlamanın temel amacı farkındalığı artırmak, dayanışmayı artırmak ve bir araya gelmektir. Yerel medyanın elbette sorunları vardır. Biz idareciler olarak bu sorunların çözümü konusunda her zaman yanınızdayız. Bunun iletilmesi konusunda, gücümüzün, bilgimizin, irademizin yettiği her aşamada bu sorunları iletmek bizim boynumuzun borcu. Bazen sorunları çözmek için sorunun cevabını bilmek yetmez, bazen o sorunun çözümü için gereken cevabı uygulayacağınız zamanın gelmesi gerekir, eğer o zaman gelmemişse elinizdeki çözüm çokta bir işe yaramayabilir. Zaman sorunların çözümü için en ideal ilaç gibidir” dedi.

Katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür eden Vali Çelik, “Rabbim tüm sıkıntıların aşılacağı, iyiliklerin sizlerle olacağı nice günler, yıllar nasip eder inşallah. Sizler ve bizler bu ülkenin, bu şehrin yarınlarının daha iyi olması için çaba sarf eden insanlarız. İyi ki varsınız. Emeğinizle, gayretinizi Allah muvaffak etsin” dedi.

Vali Ali Çelik, daha sonra Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan, içinde gazeteniz Simav’ın Sesi’nin bazı nüshalarının da yer aldığı “Manşetlerle Kütahya” adlı fotoğraf sergisinin Sera AVM’deki açılışına katıldı.

Burada kısa bir açılış konuşması yapan Kütahya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Erkan Sağlam, “Kütahya’mızın değerli yatırımcı isimlerinden merhum Necati Ünal adına açmış olduğumuz “Manşetlerle Kütahya” adlı fotoğraf sergimizle bu sene farkındalık oluşturduk. Yerel basının sorunları her geçen gün artmaktadır. Artan maliyetlerden dolayı gazetecilerimiz zor günler geçirmektedir. Tek isteğimiz yerel basının sorunlarına kalıcı çözümler getirilmesidir. Dolayısıyla 10 Ocak gününün bu nedenle de önemli bir farkındalık günü olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kütahya gazetecilerinin farkındalık gününe katılan onur konuklarından birisi de Kütahya belediye başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Alim Işık oldu. Başkan Işık; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kutlu olsun. Bu alanda evine ekmek götürmek için gece gündüz demeden zor şartlar altında yerel medyanın ulusal medyaya ve vatandaşa haber kaynağı olarak taşınmasında ter döken tüm gazetecilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kamunun kamuoyuyla birleştirilmesinde, doğru bilginin aktarılmasında ve kamuoyundan gelen taleplerin kamu yöneticilerine iletilmesinde en önemli görevi yerine getiren gazetecilerimizi bu fedakarlıklarından dolayı tebrik ediyorum. Dijital medyanın her geçen gün hızla büyüdüğü ve yayıldığı bir dönemde bu işi fiziksel gazete basarak yürütmenin ve bunun peşinde koşmanın çok zor olduğunu özellikle son dönemlerde artan maliyetler nedeniyle ayakta durmanın sıkıntılı bir noktaya geldiği dönemdeyiz. Biz Kütahya Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yerel basınımızın yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz. Tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

Daha sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe özel tüm gazetecilere üzerinde Kütahya Gazeteciler Cemiyeti logosu bulunan montların dağıtımı, mesleğe adeta ömürlerini vermiş ve mesleğini sürdürme gayretinde olan gazetecilere çeşitli hediyeler takdim edilirken Kütahya Valisi Ali Çelik tarafından tüm gazetecilere günümüzün önemli ihtiyaçlarından olan kesintisiz haberleşme adına taşınabilir şarj cihazı dağıtıldı.

Gazetemiz Genel yayın yönetmeni Mustafa Arıgümüş de Kütahya’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına ödüllendirilen isimlerden birisi oldu. Arıgümüş, hediyesini Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın elinden aldı.