Menü Kapat

MHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ ERBAŞ, DUMLUPINAR’A HIZLI TREN DURAĞI İSTEDİ

TBMM 2023 Yılı Plan Bütçe komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Bütçesi üzerine bir konuşma yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, 30 Ağustos’ta Büyük Taarruz Destanının yazılarak, yedi düvelin kovulduğu Dumlupınar’a da hızlı tren durağı çağrısında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, ulaştırma ve altyapıda göğsümüzü kabartan ve gurur duyulan eserlere imza atıldığını bildirdi. Bu yatırımların seçim bölgesi Kütahya’yı da yakından ilgilendirdiğini ifade eden MHP’li Erbaş, trafik sıkışıklığı olmadığında Kütahya’dan İstanbul’a çok kısa sürede ulaşıldığına dikkat çekti. MHP Milletvekili Ahmet Erbaş, konuşmasında Eskişehir-Antalya hızlı tren hattının Kütahya’dan ve özellikle Dumlupınar’dan geçmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, 30 Ağustos’ta Büyük Taarruz Destanının yazılarak, yedi düvelin kovulduğu Dumlupınar’a da hızlı tren durağı çağrısında bulundu.

GURUR DUYULACAK ESERLERE İMZA ATILDI

Son yıllarda ulaşım konusunda çok büyük yatırımların gerçekleştiğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ Son yıllarda Bakanlık olarak göğsümüzü kabartan, gurur duyacağımız esere imza attınız. Özellikle seçim bölgem olan Kütahya’yı da yakından ilgilendiren bu yatırımlar; Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ve bizler için çok önemliydi. Şu anda Kütahya’dan, eğer trafikte yoğun bir sıkışıklık olmazsa artık kısa sürede İstanbul’a ulaşabiliyoruz. Bunlar için çok teşekkür ediyoruz, sağ olun. Bunlar, gerçekten göğsümüzü kabartan, gurur duyabileceğimiz eserlerdir.  Hızlı trende bir konfora ulaştık, Eskişehir-Antalya hızlı tren hattının Kütahya’dan ve özellikle Dumlupınar’dan geçmesi çok önemli. Çünkü Dumlupınar, 30 Ağustos Büyük Taarruz destanını yazdığımız, yedi düveli kovduğumuz yerin adıdır. Dumlupınar’da hızlı trenimize bir durak yaparsak ve o bölgeye geldiğinde bu bölgemizin şehit kanlarıyla sulanmış büyük bir tarihî eser olduğunu da anlatan bir video yayınlarsanız şimdiden çok teşekkür ederim. “ dedi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NA  YOL İHALELERİ İÇİN

TEŞEKKÜR

Hisarcık- Gediz ve Tavşanlı- Domaniç yollarının ihalesinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkür eden MHP Milletvekili Erbaş ; “ Sayın Bakanım, zatıalilerinizin Kütahya’ya ziyaretlerinden sonra Tavşanlı-Domaniç yolunun ve Hisarcık-Gediz yollarının ihalesi yapıldı. Bunlar için çok teşekkür ediyorum. Yine, yapımı devam eden Gediz-Simav arası, Gediz-Uşak arası, Tavşanlı-Emet arası yollar da büyük bir hızla devam etmektedir. Bizdeki bilgi notlarına göre çoğunun 2024’te biteceği söyleniyor. Bunlar da eğer 2023’e kaydırılabilirse Kütahya gerçekten bundan çok mutlu olur. Yine, Simav için çok önemli olan Dağardı yolu, Sındırgı yolu ve Tavşanlı-Dursunbey yolları da bizler için çok önemlidir. “konuşması yaptı.

EMET BOR TESİSLERİ YOLUNA DİKKAT ÇEKTİ

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, konuşmasında 1 milyar dolar ihracat yapılan Emet Bor Tesislerinde bütün ürünün Domaniç üzerinden götürdüğünü, ancak bu yolun 13 kilometrelik kısmının, bir tırmanma ve iniş rampası olduğuna dikkat çekti. MHP’li Erbaş, “Eğer o yolda giderken bir kamyonun arkasına takılmış iseniz saatlerce o kamyonun yolu bitirmesi gerekiyor. Gönlümüz oradan tünelle geçmeyi istiyor  ama eğer tünel olamıyorsa mutlaka bir üçüncü şerit yani bir tırmanma şeridinin buraya ihtiyacı var. Burası Kütahya’mızı Marmara’ya bağlayan çok önemli bir yoldur. Yine, Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi, şu anda 5 bin kişinin çalıştığı bir yer, gün geçtikçe de artıyor. Buraya sizin de onayınızla bir üst geçit yapılma planı var. Aynı üst geçitler için, sizin Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber Kütahya’ya ziyaretlerinizde, özellikle Kütahya Organize Sanayi Bölgemize girişle ilgili de talebimiz vardı. Kütahya, bu konularda sizden müjde bekliyor. Çünkü özellikle Kütahya’daki Organize Sanayi Bölgesi’nde aynı yol güzergâhında 13 tane de lise var. Her sabah 20 bin vatandaşımız Organize Sanayi’ye giderken 13 liseye de öğrencilerimiz gitmekte; çok ciddi bir trafik olmaktadır. Bu konuda da sizden hayırlı bir haber beklemekteyiz.”

KÜTAHYA OSB’NİN DEMİRYOLU İSTASYONUNU HATIRLATTI

O zaman, 11 milyon ton ihracat varmış, şu anda ihracat 14 milyon tonu geçti. Alayunt istasyonu, şu andaki OSB’ye 600 metre Devlet Demiryollarına  Sizin tabirinizle oraya bir kılçıkla çok güzel bir yükleme istasyonu yapabiliriz ki, bu istasyonun Kütahya OSB’ni şaha kaldıracağına inanıyorum. Ayrıca bu istasyon, Türkiye’de de bu kadar kısa mesafede kurulabilecek en kolay yükleme merkezi olur. çünkü burada fazla bir istimlak da yok, bu arazinin yüzde 95’i sizlere aittir.

KÖYLERDE İNTERNET SIKINTISINI DİLE GETİRDİ

Kütahya’daki 557 köyün yaklaşık 520’si orman köyü. Şimdiye kadar 3.700 kilometre fiberoptik çekildi. Kütahya’da, özellikle merkezde, internetle ilgili veya haberleşmeyle ilgili bir sıkıntımız yok fakat köylerimizde ufak tefek sıkıntılar çekiliyor. Bakan Yardımcımıza da daha önce bu konuyla ilgili bilgi vermiştik.

Orman köylüleri olduğu için, telefonla iletişim ve ulaşım çok önemli. Bu konudaki hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Şimdiden de bütçeniz hayırlı uğurlu olsun; başarılar diliyorum.”