Menü Kapat

MİNİK KALEMLER YAZDIKLARI MASALLARLA YARIŞTI

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Simav Belediyesinin katkılarıyla “Minik Kalemler Masal Yazıyor” isimli ilkokul ve ortaokullar arası masal yazma yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Simav Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan programa Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, Simav İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bayram Bülent Yıldırım, Ünal Özcan ve Nevzat İnal, Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Masal yarışmasının ödül töreninde bir konuşma yapan Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi konuşmasına bir tekerleme ile başladı. Şirikçi konuşmasının devamında şöyle dedi; “Bizim kültürümüzde çocuklarımız ninni ile uyutulur, masallarla büyür. Çünkü ninnilerimizin içinde annelerimizin, babaannelerimizin, anneannelerimizin şefkatli sesi vardır. Masallar içerisinde kültür ve geleneklerimizin bulunduğu vazgeçilemez bir değerimizdir. Çocuklarımız iyiliği, güzeli, çirkini, doğruyu, yanlışı, kendilerini ve birçok öğrenilmesi gereken değerleri masallarda öğrenirler. Masallarla birlikte çocuklarımızın ufku büyür ve genişler. Bu yarışmada emeği geçen başta bu yarışmamıza sponsor olan Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay’a, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra ilkokullar ve ortaokullar arası düzenlenen “Minik Kalemler Masal Yazıyor” isimli yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere ödülleri Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ve Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur tarafından verildi.

Tekerleme okuma ve masal tamamlama etkinlikleriyle devam eden programda yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve okul müdürleri tarafından takdim edildi.

Simav Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen “Minik Kalemler Masal Yazıyor” isimli yarışmanın ödül töreninin sonunda Simav Belediyesi tarafından öğrencilere balon ve pamuk şeker dağıtıldı.