Menü Kapat

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYOR

Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmesi için Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, bilindiği gibi 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

İşte bu özel ve müstesna günle ilgili Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Simav İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortak bir programla Simav merkez, belde ve köylerinde görev yapan eğitim çalışanlarını öne çıkaracak.

Bugün 2 program halinde kutlanacak olan Öğretmenler Gününde ilk önce saat 13.50’den itibaren toplanılarak Hükümet Konağı tören alanında bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce çelenk sunumu yapılacak ve ardından da saygı duruşunda bulunulup topluca İstiklal Marşı okunacak.

Öğretmenler Günü için ikinci program ise salon programı şeklinde saat 16.00’dan itibaren Simav Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılacak. Burada da saygı duruşunda bulunduktan ve İstiklal Marşının topluca okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Simav İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Özer tarafından gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Öğretmenler Günü’ne ilişkin mesajının okunmasının ardından da Simav’da; çarşıda, pazarda, iş yerinde öğretmenle ilgili düşüncelerini kısaca dile getiren vatandaşlar ve esnaflarla yapılan röportajlar izlenecek. Simav’ın teröre kurban verdiği şehit öğretmenleri Ali Karaoğlan ve Mehmet Fidan anısına video gösterimi yapıldıktan sonra ise ‘Öğretmen Olmak İstiyorum’ adlı oratoryo sunumu gerçekleştirilecek.

Her zamanki gibi Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Hafize Akcan’ın sunumu ile devam edecek programda Simav Belediyesi Çocuk Korosu’nun 2 şarkı ile öğretmenlere sevgi ve saygılarını sunmasının ardından da kısa bir süre önce emekliye ayrılan öğretmenler adına öğretmen Bekir Güngör’e plaket ve belge sunumu yapılacak.

Öğretmenler Günü kutlama programı daha sonra ödül töreni ile devam edecek. Öğretmenler Günü konusunu içeren resim dalında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine, şiir dalında ortaokul öğrencilerine, kompozisyon dalında ise liseler arasında birincilik elde edenlere ödülleri protokol üyelerince takdim edilecek. Program; Simav Halk Eğitimi merkezi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Türk Müziği Korosunun ilk mini konseriyle son bulacak.