Menü Kapat

OKÇULARIMIZ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YOLUNDA

Simav Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü olarak Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonunun 2022 faaliyet programında yer alan 14-16 Ekim 2022 tarihlerinde Konya’da yapılacak olan Minikler Yıldızlar Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonasına katılacakları öğrenildi.

Simav Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Antrenörü Süleyman Akif Ünlü’nün; Simav Belediyesinin Simav Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile, Gediz Kaymakamlığı’nın da  Gediz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa açmış olduğu kurslarda yetiştirdiği kursiyerler arasından on dört sporcu ile Türkiye şampiyonasına katılım sağlayacaklar.

Antrenör Süleyman Akif Ünlü, yaklaşık 3 aydır sadece şampiyona katılacak olan sporcular ile teknik ve taktik antrenmanları  Simav Belediyesi Kültür Merkezi zemin kattaki Geleneksel Türk Okçuluk Salonunda, uzak mesafe atışları için Akbaldır ilçe stadı yanındaki açık hava okçuluk sahasında, Gediz ilçesinde de Gediz yaşam parkındaki atış alanında yoğun bir çalışma içerisinde hazırlandıklarını bildirirken  katılacakları şampiyonadan umutlu olduklarını ifade etti.

Geleneksel Türk okçuluğu odaklanmayı güçlendiren, sırt kaslarını geliştirip dik duruşu sağlayan, kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen, dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi rahatsızlıklarda hekimlerin tavsiye ettiği bir spor dalı olduğunu, Konya’da en az 2-3 sporcusuyla kürsüye çıkmayı beklediğini anlatan antrenör Ünlü, “Geleneksel Türk okçuluğu sadece spordan da ibaret değildir. Sporun daha ötesinde Türk kültürümüzü, ecdadımızın kudretini, şan, şeref ve nice zaferlerle dolu tarihimizi gençlerimiz ile yaşamak ve yaşatmaktır. Bunların yanı sıra Peygamberimizin unutulmuş sünnetlerinden biridir. Ok ve yay İslam’ın silahı olarak da adlandırılır, Türklük gurur ve şuuru, İslam’ın ahlak ve fazileti ile çalışkan, hedefleri net olan, Z-X diye adlandırılan, onları bazı kalıplara sokmaya itilen gençlerimizi bu kalıplardan söküp alarak tarihimizi ve atalarımızı örnek alarak ülkemiz ve milletimiz adına sağlıklı, ahlaklı nesiller yetiştirmede bir kıvılcım olmak için gayret göstermekteyiz. Şampiyonaya katılacak sporcularımızı şimdiden tebrik ederim” dedi.