Menü Kapat

PANAYIR GÜZELLİĞİNE YAĞMUR ENGELİ PANAYIRIN SÜRESİ UZAYACAK MI?

Simav’ın kesin olmamakla birlikte 89.uncusuna erişilen Simav Turizm ve Ticaret Panayırı, ne yazık ki küresel iklim değişikliklerinin getirdiği sağanak yağmurlar nedeniyle hem esnaflar hem de vatandaşlar açısından olumsuzluklarla devam ediyor.

Açıldığı 26 Ağustos 2022 Cuma günü tarihinde ilk kez panayır alanında değil de sağanak yağmur nedeniyle kapalı alanda temsili olarak açılışı ve duası yapılan Simav Turizm ve Ticaret Panayırı, dördüncü gününde gündüz saatlerinde yaşanan sağanak yağmurla bir kez daha etkilendi.

Panayır ziyaretinde bulunan vatandaşlar kadar panayır esnaflarının da yağmurdan bir şekilde ıslandığı, çadırların üstünde biriken yağmur sularıyla, alanda biriken suların tahliyesinin yapıldığı çalışmalara Belediye ekipleri de eşlik ederek su biriken yerlere kamyonlarla mıcır yaydılar.

Simav Belediyesinin haftalardır hazırlığını yapıp açılışa hazır hale getirdiği 89.Simav Turizm ve Ticaret Panayırı ile Simav tarihinde ilk kez açılan Simav 1.Jeotermal Seracılık İhtisas ve Tarım Fuarında yaşanan beklenmedik bu olumsuzluklar ise Simav kamuoyu ile panayır esnafları arasında önceki yıllarda yaşanan ”panayırın süresi uzar mı?” sorusunu gündeme taşıdı. Bu sorunun cevabı dikkate alınır mı, alınmaz mı bilinmez ama bu konuda tek yetkili Simav Belediye yönetimi.