Menü Kapat

SERA OSB İÇİN SON ADIMLAR

Simav’da devlet desteğiyle kurulumu planlanan; ilçenin, ilin hatta ülkenin geleceğine yönelik en büyük yatırım olarak gösterilen Simav Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera OSB ile ilgili önemli bir adım daha Ankara’da atıldı.

Simav’ın kurutulmuş göl arazisinde topraklı tarım vasfını yitirmiş önemli bir bölüm için planlanan Sera OSB ile ilgili olarak Ankara’ya giden Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, AK Parti Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat, Ankara’da kendilerine katılan AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler ile birlikte, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’yi ziyaret etti.

Tarihi ziyarette Simav Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera OSB ile ilgili son değerlendirmeler başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığının Simav’da devam eden ve planlanan diğer yatırımları hakkında görüş alış verişinde bulunulurken bazı istek ve taleplerin dile getirildiğini gazetemize bildiren Belediye Başkanı Adil Biçer, “Simav Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera OSB sadece ilçemiz için değil ülkemizin geleceği için de önemli bir yatırım. Bu dev hamle ile ilgili olarak yaptığımız Ankara ziyaretiyle ilgili olarak kapılarını Kütahya heyetine açan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye ilgileri ve destekleri için ilçemiz ve ilimiz adına teşekkür ederim” dedi.