Menü Kapat

SGK BİNALARINDA EYT YOĞUNLUĞU

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından ülke genelinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binaları önünde yoğunluk oluştu.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT)’yle ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi sonrasında vatandaşlar, İlçelerdeki SGK binalarına gelmeye başladı.

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle Simav’da da yoğunluk oluştuğunu söyleyen Simav Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Turan Aydın, “Kanundaki düzenleme ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na geçici madde eklenerek ilgili kanunlara göre kanunun yürürlük tarihinden sonra aylık bağlanması talebinde bulunanlardan yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olanlar, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak” dedi.

En hızlı ve kolay başvuru yolunun e-Devlet Kapısı olduğunu belirten Aydın, “EYT koşullarını sağlayan vatandaşlar, süre sınırı olmaksızın ve sosyal güvenlik kurumlarına gitmeden, e-Devlet Kapısı üzerinden emeklilik işlemlerini yapabilecek. Bu hususta vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Mart ayı içerisinde 31 Marta kadar başvuru yapılması halinde, aylık başlangıç tarihi 1 Nisan olacak ve hak kaybı olmayacaktır” dedi.