Menü Kapat

SİMAV, DEPREM BÖLGESİ İÇİN TEK YÜREK OLDU

Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece saat 4.17’de meydana gelen, 10 ili büyük ölçüde etkileyen 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli deprem, 19 Mayıs 2011 tarihinde aynı afeti ve acıları yaşayan, unutmayan Simav merkez, belde ve köylerde büyük yankı buldu.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da ağır hasarlara, can kayıplarına ve enkazların altında kalan vatandaşların bölgenin en büyük düşmanı olan soğuğa karşı kurtarılma çalışmalarına devam edilirken Belediye Başkanı Adil Biçer, Simav olarak deprem bölgesine yapılacak yardımlarla ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Kütahya Valisi Ali Çelik’in depremin vurduğu Hatay’a, Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu’nun da Adıyaman’a görevlendirildiğini anlatarak toplantıyı açan başkan Biçer’in çağrısına, Belediye Meclis Üyeleri, ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri, bütün beldelerin başkanları, kaymakamlık

ve vakıf yetkilileri, mahalle muhtarları, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaf odaları başkanları, belediye birim müdürleri toplantıya katılarak yardım kampanyalarına destek vereceklerini duyurdular.

Belediye Meclis Salonunda yapılan bu toplantıda hazır bulunan meclis üyelerinin her biri 1000’er lira deprem bölgesine gönderilmesi için Meclis Üyeleri olarak destek vereceklerini açıklamasının ardından belediye başkanı şu ifadelerde bulundu; “Türkiye’nin bir bölümünde hayat normal seyrini sürdürürken bir bölümünde acı ve keder yaşanıyor. Yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hepimiz adına Allah’tan rahmet dilerken yaralılarımıza acil şifalar, enkaz altında kalanlara sabır diliyor ve kurtarılmalarını ümit ediyorum. Adeta afetler ülkesi haline gelen ülkemizin insanlarının başı sağ olsun” dedi.

Ülkede başka afetlerin yaşanmamasını temenni ettiğini, kış koşullarının 10 ili kapsayan deprem bölgesinde enkaz altında kalanlar kadar kış soğuğunda kurtarma çalışmalarına katılan, yakınlarını umutla bekleyenler ve tüm görevliler için hiç de kolay olmadığını anlatan Biçer, “Bizlere düşün görev en hızlı bir şekilde el ele vererek nakdi ve ayni yardımlarımızı bir araya getirip deprem bölgesine ulaştırmak ve acıları, sıkıntıları azaltmaktır. Bu nedenle muhtarlarımız köylerinde, belde belediyelerimiz beldelerinde, bizlerde Belediye, Kaymakamlık, STK’lar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak topladıklarımızı bir araya getirerek deprem bölgesine irtibata geçerek göndermeliyiz” ifadesinde bulundu.

Simav’da aynı ve nakdi yardımların Kültür Merkezinde Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde toplanmaya başlandığını, gerekirse Cumhuriyet Meydanında yardım standı açılacağını, yapacağı yardımı ulaştıramayanların Zabıta aracılığıyla yardımının teslim alınacağını açıklayan başkan Biçer, yardım toplamayla ilgili olarak toplantıya katılanların önerilerini aldı, sorularını yanıtladı, katılımları için teşekkür etti.