Menü Kapat

SİMAV GENÇLİĞİ BAYRAMINI KUTLAYACAK

Simav’da yarın Hükümet Konağı yanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu, saygı duruşu, ardından İstiklal Marşının okunmasından sonra başlatılacak Gençlik Yürüyüşüyle taçlandırılacak olan “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”, ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun‘da kutlanmış ve Atatürk‘ün de onayıyla 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” adını almıştır. Yıllar sonra 12 Eylül’ün Millî Güvenlik Konseyi, Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yılı olan 1981 yılını kanun çıkararak ‘Atatürk Yılı’ kabul ve ilan ettiğinde bugün kutlayacağımız bayramın adı; “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olmuştur.

Resmi bir bayram olarak Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın günümüze dek yaşadığı isim değişiklerinin ardından bayramın resmi bayram statüsünde kutlanması için bazı içerik değişiklikleri olsa da Türk Gençliğinin yegâne bayramı olan, Atatürk’ün kendilerine hediye ettiği Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama komitesinin başkanlığında Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde kutlanacak.

Gençlik Yürüyüşünün Akbaldır Stadında tamamlanması ve saat 10.00’dan itibaren başlatılması planlanan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin hava muhalefeti olduğunda B-Planının uygulanacağı yetkililer tarafından duyurulurken Simav İlçe Stadındaki program da Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak.

Öğrenciler tarafından günle ilgili şiir okunması, 100 metre kız ve 100 metre erkekler kısa mesafe koşularının yapılarak ödüllerin takdiminden sonra Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesin folklor ekibinin gösterisi yapılacak.

Güreş ve judo gösterilerinin ardından Simav Bagatur Türk Mücadele sanatları Aplik Okulu gösterilerinin ardından da Geleneksel Okçuluk Kulübü gösterileriyle devam edecek olan gösteriler hava muhalefeti yaşanmaz ise Simav Eynal Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Uçuş gösterisi ile son bulacak.