Menü Kapat

SİMAV HAYVAN PAZARI ALIM VE SATIMLARA KAPALI

Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, Kütahya Valiliği ve Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunun geçtiğimiz 20 Şubat 2023 tarihinde aldığı karar gereği ilimizde bulunan bütün hayvan pazarları ikinci bir karara kadar kapalı tutulması kararının devam ettiğini bildirdi.

Simav merkez, belde ve köylerde yaklaşık 40.000 adet büyükbaş ve 65.000 adet de küçükbaş hayvanın mevcut olduğuna dikkat çeken Tokdemir,

“İlçemizde herhangi bir şap hastalığı yok. Ancak Kütahya ve çevresindeki bazı yerleşim yerlerinde görülen şap hastalığından dolayı tedbir amaçlı bu karar alınmıştır. Simav hayvan pazarı da oldukça hareketli, hayvan alım-satımı yoğun olan bir pazardır bu nedenle tedbirli olmakta fayda var. Biz de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bahar döneminde şap aşılamasını hızlı bir şekilde köy ve kasabalarımızda devam ettiriyoruz. Aşılama ve küpeleme çalışmalarımız birkaç hafta içerisinde tamamlanacaktır. Üreticilerimizden aşılama çalışmalarında işletmelerine gelen müdürlüğümüze bağlı veteriner hekimlerimize yardımcı olmalarını, bütün hayvanların aşılanması konusunda da hassasiyet göstermelerini, ahırlara yabancı kişi ve yeni alınan hayvanların sokulmamasını rica ediyoruz” dedi.