Menü Kapat

SİMAV HER YÖNÜYLE İZMİR’DE TANITILDI

Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu Tarafından İzmir’de düzenlenen “Kütahya Tanıtım Günleri” sona erdi. Kütahya merkez ve Simav başta olmak üzere diğer ilçe ve beldelerin katıldığı 4 günlük etkinlikte stant açan her şehir ve belde hem kendilerini hem de yöresel ürünlerini tanıttı.

Türkiye’de en fazla Simavlının yaşadığı büyük şehir olarak bilinen İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 4 gün devam eden “Kütahya Tanıtım Günleri” Karşıyaka’nın Bostanlı semtindeki ünlü Bostanlı Pazarında gerçekleşti.

Kütahya Valisi Ali Çelik ve ilçelerin belediye başkanlıklarının büyük önem verdiği tanıtım günlerinde Simav ve diğer ilçelerden İzmir’de stant açarak İzmir’de yaşayan Kütahyalıların buluşma noktası haline gelen etkinlikte atanmış ve seçilmişlerle vatandaşların buluşarak özlem giderdiği bir etkinlik haline geldi.

Simav Belediyesi başta olmak üzere bazı Simav beldelerinin de yer aldığı tanıtım günlerinde Simav’ın termal ve doğa güzellikleri, jeotermal enerji ile ısıtılan seralardan elde edilen ürünler, yöresel yiyecek ve içeceklerimiz, ünlü kuru fasulyelerimiz, hasadı tamamlanmak üzere olan tescilli Simav Kestanemiz ve kültürümüzün önemli parçası yarenlerimiz, Simav’ın tanıtımında önemli rol oynadı.

Tarihte ilk kez bir pazar alanında Kütahya ve ilçelerinin tanıtımının yapıldığı etkinliğin gelecek yıllarda da zenginleştirilerek sürdürülmesinin planlandığı öğrenilirken, İzmir’de yaşayan Simavlıların “Kütahya Tanıtım Günleri”ne büyük ilgi gösterdiği bildirildi.