Menü Kapat

SİMAV MÜFTÜLÜĞÜ DEPREM MAĞDURLARI İÇİN KOŞTURUYOR

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin gerçekleştiği 6 Şubat tarihinden itibaren deprem bölgesinde maddi manevi yardımları sürdürmekten geri kalmayan Simav Müftülüğü, personel desteğinin yanı sıra yardım kampanyalarına devam ediyor.

Deprem bölgesindeki illerde kurulan mobil mutfaklarda pişirilecek yemeklere malzeme desteği sunmayı sürdüreceklerini ifade eden Simav Müftüsü Hasan Serçe, Simav merkez, köy ve kasaba din görevlilerinin Simav Müftülüğü himayesinde başlattığı ve sürdürdüğü gıda yardımlarının Müftülük Kur’an Kursu’nun çok amaçlı salonunda toplandığını, toplanan yardımların niteliklerine göre ayrıştırılmasına, deprem bölgesine gönderilmeye hazır hale getirilmesine nezaret etti.

Kur’an Kursları dernek başkanı Bilal Çakmak ve din görevlilerinin de katıldığı aynî gıda düzenlemesinde konuşan Simav Müftüsü Serçe, “Bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İl Müftülüklerimiz koordinesinde deprem bölgesine Bin 110 tır malzeme yardımı ulaştırıldığını, 515 araçla da bölgedeki tüm şehirlere mobil mutfaklar taşınarak hem depremzedeler hem de tüm görevlilere günde 3 öğün yemek verildiğini söyledi.

Başkanlığımızca deprem bölgesinde kurulan mutfaklarda ihtiyaç duyulan gıda maddelerini vatandaşlarımızın desteğiyle ulaştırmayı ayni ve nakdi yardımda bulunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Deprem bölgesinden Türkiye’nin her şehrine geçici olarak barınmaları için gönderilen depremzedelerden Simav’a da geldiğini açıklayan müftü Serçe, “Bu zor günlerde Simav olarak bizlerde depremzedelerden bir bölümünü ilçemizde barındırıyoruz. Eynal kaplıcalarında ve ilçe merkezimizin çeşitli mahallelerinde 330 kişiden oluşan 120 aile yerleşti. Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, Simav Sosyal Hizmet Müdürlüğümüz ve Simav Müftülüğü olarak konuk depremzedelerimizle iç içe olmayı, ihtiyaçlarını gidermeyi onlara manevi danışmanlık yapmayı sürdürüyoruz” ifadesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanımızın direktifleri doğrultusunda İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı 17 bini aşan personelin görevlendirildiğini, deprem bölgesinde 11 ilin yardımına koşan kamu kurumları arasında en fazla personeli olan kuruluşlardan birisinin Diyanet İşleri Başkanlığımız olduğunu, kurulan mobil mutfaklarda günde 3 milyon 20 bin kişiye 3 öğün yemek verildiğini, 2 bin 130 çadırı depremzedelere teslim ettiklerini de ifade etti.

Müftü Serçe, “Depremzedelere bizzat dağıtılması için gıda kolisi bağışı toplamayı,  ayni ve nakdi yardımlarda bulunmayı sürdüreceklerini ifade ederek deprem bölgemizde görev yapan ve yapmayı sürdüren din görevlilerimize, şehrimizde barındırdığımız depremzedelerimizi bağrına basan ve yardımlarını esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.