Menü Kapat

SİMAV-MURADINLAR ARASI ASFALTLANACAK!

Simav Belediyesi şehrin 18 mahallesi içinde gelişmeye ve büyümeye açık olan Muradınlar Mahallesine şehir merkezinden uzanan 3 kilometre uzunluğundaki Dr. İbrahim Naci Eren Caddesinde asfaltlama çalışmaları için iş makineleriyle mevcut kilitli beton parke taşlarının sökümüne başladı.

SICAK ASFALTLA KAPLANACAK

Simav Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Belediye Başkanı Adil Biçer, “Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinin önünden başlayarak Muradınlar Mahallesinin eski yerleşim girişine kadar olan 11 metre genişliğindeki kilitli beton parke taşı döşeli yolda bilindiği gibi zaman içinde yaşanan çökmelerden, su hattı arızalarından dolayı yolda araç trafiğini olumsuz etkileyecek sorunlar yaşanmaya başlamıştı. Bu sorunları gidermek, şehrimizin en yeni mahallesine günün şartlarına uygun asfalt yol yapmak için İl Özel İdaresi, Karayolları ve Simav Belediyesi olarak el ele verdik. Bu konuda başta Kütahya Milletvekillerimiz, Kütahya Valimiz, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz ve İl Genel Meclisi Baş-kanlığımız zaman zaman yerinde incelemelerde bulunarak Muradınlar Mahallemiz için yaşanan sorunu gördüler. Şimdi sıcak asfalt öncesi yolda parke taşı sökümüne başladık” dedi.

ARAÇ TRAFİĞİNE KAPALI..

Dr. İbrahim Naci Eren Caddesinin çalışmalar nedeniyle Simav-Muradınlar arasında yolun trafiğe kapandığını Mahalleye, TOKİ bölgesine ve bölgedeki ilkokul, ortaokul, fakülte ve yüksek okula geçici olarak Simav-Eynal-Muradınlar güzergâhından gidilip gelineceğini belirten başkan Biçer, “Süreli bir çalışmanın içine girdik. Bu süreçte söz konusu Simav-Muradınlar güzergâhında araç trafiği kapalı olacağından bu alanda istemeden vereceğimiz rahatsızlıklardan dolayı halkımızdan özür dileriz. Amacımız en kısa sürede yol projemizi sonuçlandırmak” şeklinde konuştu.

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU DA OLACAK..

Asfaltlanacak yolda sökülen ve sökülecek parke taşlarının İl Özel İdaresinin göstereceği köylere dağıtılacağını, asfaltlamanın ardından 3 kilometre uzunluğundaki yolun Simav-Muradınlar güzergâhının sağ şeridinde yürüyüş ve bisiklet yolu yapımının planlandığını sözlerine ekleyen başkan Biçer, “2022 yılı belediyemiz için cadde, sokak, kaldırım yapım yılı oldu. Alt ve üst yapılarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz yol çalışmalarımıza şimdi de kış öncesi Simav-Muradınlar arasındaki Dr. İbrahim Naci Eren Caddesini de eklemiş olduk. Allah; en kısa sürede tamamlamak ve halkımızın, bu yolun yapımını en çok isteyen TOKİ sakinleri ve üniversitelilerin beklentilerinin başarıyla gerçekleşmesini nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.