Menü Kapat

SİMAV TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI KAZCIOĞLU; “MESLEKİ EĞİTİMDE DEVLETLE EL ELEYİZ”

Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, ilçenin ve ülkenin kalkınmasında en önemli görevlerden birisinin de mesleki eğitim alanına düştüğünü kaydetti. Kazcıoğlu, üyesi bulundukları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de bu konuda önemli adımlar atarak mesleki eğitime değer katıp mesleki eğitimin yolunu aydınlattığını açıkladı.

Simav’daki mesleki eğitim çalışmalarında Simav Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli bir yeri olduğunu savunan başkan Şeref Kazcıoğlu, 3 dönemdir TOBB Mesleki Eğitim kurulunda yer aldığını hatırlatarak, iş dünyasının yurt genelinde ihtiyacı olan kalifiyeli teknik elemanların yetiştirilerek onların üretim ve istihdam alanında hizmet vermesini hedefleyen Proje Okul uygulaması için son 5 yıldır çaba harcandığın hatırlatarak; “Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ortaklaşa imzaladıkları proje kapsamında Türkiye genelinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasından seçilen 11 proje okuldan birisinin de Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu” dedi.

Türkiye iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli ve teknik insan gücünün, iş bulma kaygısı yaşamadan yetiştirilmesi için mesleki eğitim veren teknik liselerin en çok aranılan meslek alanlarında yer alan öğrenciler başta olmak üzere öğretmenlerin de sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve beceri yanı sıra yabancı dil yeterliliklerinin artırılmasını hedefleyen ‘Proje Okulları’ndan birisinin Simav’da hizmete girmiş olmasının önemli bir kazanım olduğunu da açıklayan Kazcıoğlu, “Artık hem okuyup hem meslek sahibi olurken Proje Okul uygulaması çerçevesinde başarılı olduğunda ücret de alabilecek öğrencilerimiz ilk kez bu yıl 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ders başı yaptılar. Simav Ticaret ve Sanayi Odası olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ortaklaşa imzaladığı protokol uyarınca Simav TSO adına okulumuzda Protokol Yürütme Kurulu Başkanı olarak odamızın 2 görevlisiyle birlikte ben de görev alıyorum” dedi.

Simav’daki proje okulla birlikte yurt genelindeki diğer mesleki proje okullarının genç işsizliğin azaltılmasında önemli bir etken olacağını savunarak gazetemize yaptığı açıklamalarını sürdüren Kazcıoğlu; “Mesleki eğitim tek başına Milli Eğitim Bakanlığı’nın işi değil. Çünkü her meslek alanının ilgili bir paydaşı var. Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin paydaşı da ilçemizde ve ülkemizde özellikle sanayide üretim alanında büyük ihtiyaç duyulan teknik eleman ihtiyacını gören Sanayi ve Ticaret Odasıdır. Kısacası STSO ihtiyaç olan teknik elemanların yetişmesinde devletle el ele, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da yanındadır” diyerek sözlerini tamamladı.