Menü Kapat

SİMAV’DA SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

Beyce Şehit Er Mustafa Nerkis Ortaokulu ve Simav ÇEDES Değerler Eğitimi Kulüpleri ile birlikte düzenlenen ortaokullar arası “Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği ortaokullar arası “Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması” Simav Akbaldır Kapalı Spor Salonunda ilçedeki ve köylerdeki tüm ortaokulların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan bilgi yarışmasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Müftüsü Hasan Serçe, İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Sapmaz, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Feyzullah Küçükçakır, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Salih Türit’in Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle devam eden yarışmada öğrencilere 20 soru soruldu. İlk on soru çoktan seçmeli, ikinci on soru boşluk doldurma şeklinde oldu. Her 5 sorudan sonra ara verilen yarışmada, İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ravza Binbir Naat Şiirini okudu. İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri “Peygamberim Benim” ilahisini, Osmanbey Ortaokulu Değerler Kulübü ilahi gurubu öğrencileri ise “Simsiyahtır Gözleri” ilahisini, Beyce Değerler Eğitimi Kulübü korosu öğrencileri de “Sevdim Seni Mabuduma” ilahisini söylediler.

Her soruya 60 saniye süre verildiği yarışmanın birincisi yarışmada 20 soruda 18’ini doğru bilerek 180 puan alan Özel Şeref Koleji Ortaokulu oldu. Yarışma sonunda 170 puana sahip olan iki okul Osmanbey Ortaokulu ve Dağardı Ortaokulu ikinciliğe ortak oldu. İkinciliği belirlemek için sorulan 5 soruda da eşitlik bozulmayınca, ikinci 5 soruya geçildi. Sorulan 10 yedek soruda da eşitlik bozulmayınca Jüri Üyelerinin ortak kararıyla Osmanbey Ortaokuluna ve Dağardı Ortaokuluna ikincilik verildi. Yarışmanın üçüncüsü ise yarışmada 20 sorunun 16’sını doğru bilerek 160 puan alan İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Yarışma sonunda kısa bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi; “Emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız Peygamberimizin hayatını öğrenci kardeşlerimizin bir nebze olsun öğrenmelerini, anlamalarını ve yaşamalarını sağlamaktır. Bu yarışmanın kaybedeni olmayacaktır, sizler içinde olmasın çünkü sizler burada peygamberimizin hayatını öğrendiniz, öğrenmeye çalıştınız bu açıdan hepinizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Birinci olan okul 1050 TL para ödülü ve başarı belgesiyle ödüllendirildi. Kıyasıya bir mücadele verilen ikincilik ödülünü alan iki okula da 600 TL para ödülü ve başarı belgesi verildi. Üçüncü olan okula ise 450 TL para ödülü ve başarı belgesi verildi.

Yarışmada dereceye giren okul öğrencilerine ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, İlçe Müftüsü Hasan Serçe ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Sapmaz tarafından verildi.

Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi, ajanda ve kalem hediye edildi. Yarışmanın jüri üyelerine ise Beyce Şehit Er Mustafa Nerkis Ortaokulu Okul Müdürü Hüseyin Çakmak tarafından günün anısına kalem hediye edildi.

Yarışma çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.