Menü Kapat

SİMAV’IN DEMOKRATLARINDAN ANITKABİR VE DP GENEL MERKEZ ZİYARETİ

Simav’ın en köklü siyasi parti ilçe başkanlıklarından olan Demokrat Parti, tarihinin en genç ilçe başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Baki başkanlığında Ankara ve Afyonkarahisar’da yol arkadaşlarıyla birlikte 2 ziyaret bir de katılım gerçekleştirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Türk Siyasetinde son yılların en önemli oluşumu olarak kabul gören ‘Altılı Masa’nın güven veren üyesi Gültekin Uysal’ın geçtiğimiz Eylül’de bizzat katıldığı kongrede DP Simav İlçe Başkanı seçilen Mustafa Baki ve partili arkadaşları önce Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, 100.yıla girecek olan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’e ziyarette bulundu.

Anıtkabir Komutanlığına başvuru ve ardından gelen izinle Ata’nın mozolesine çelenk sunumu yapıp saygı duruşunda bulunduktan sonra, Anıtkabir özel defterine Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk için gazetemize şu ifadelerde bulunduğunu açıkladı:

“Cumhuriyetimizin Aziz Kurucusu,

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK;

Bugün manevi huzurunda, isimli isimsiz kahramanlar ile uğruna binlerce şehit vererek kurduğunuz vatanımıza, ideal olarak bıraktığınız çok partili rejime geçiren ve yıllarca hizmet etmiş Demokrat Parti’nin Simav İlçe Başkanı ve yöneticileri olarak bulunuyoruz.

Millet ve memleketin bekası için bizlere emanet ettiğin Cumhuriyetimizi ve değerlerine bağlı kalındığında bu ülkenin olması gereken yere geleceğini tecrübe ile görüyoruz.

Aklı hür, vicdanı hür nesiller olarak emanetinizi muhafaza ve müdafaa edeceğimizi, sonuna kadar sahip çıkacağımızı ifade etmeye geldik.

Saygı, minnet ve özlem ile..

Demokrat Parti Simav İlçe Başkanı

Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa BAKİ”

Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Balgat’da bulunan partisinin genel merkezine de ziyarette bulunduklarını ve Simav’daki genel kurulda divan başkanı olarak görev yapan DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık’ı makamında ziyaret ettiklerini belirten Baki, “Her zamanki gibi hep çalışırken gördüğümüz Genel Başkan Yardımcımızla Türkiye’nin ve elbette Simav’ın güncel siyasi hayatı hakkında karşılıklı diyalogda bulunduk. Daha sonra da partimizin çok değerli genel başkanı Sayın Gültekin Uysal’ın memleketi Afyonkarahisar’da DP İl Kongresine katıldık” dedi.

Afyon Grand Derya Kongre Salonunda yapılan il kongresinde Genel Başkan Gültekin Uysal ile tekrar bir araya gelmenin onurunu yaşadığını da sözlerine ekleyen Baki, “Afyon DP İl Başkanımız Sayın Hikmet Bülbül’ün güven tazeleyerek tekrar il başkanı olduğu coşkulu kongrede partimizin Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcımız, partili partisiz herkesin yakından takip ettiği özü de, sözü de bir olan Cemal Enginyurt ile de bir araya geldik. Hem genel başkanımız Uysal’ın hem de Sayın Enginyurt’un Simav’ın tüm demokratlarına, Millet İttifakı üye ve partililerine selam ve sevgilerini getirdim” diyerek sözlerini tamamladı.