Menü Kapat

SİMAV’IN FUTBOL TARİHİNDE BİR İLK DAHA !

Yaklaşık 40 köyün bulunduğu Simav’ın en önemli kırsal bölgesi Dağardı’nı futbol dünyasında başarıyla temsil eden Dağardı Gençlik ve Spor Kulübü’nün U14 futbol takımı, Türkiye’nin en büyük takımlarından Galatasaray Futbol Kulübüne konuk oldu.

Her biri birbirinden değerli genç futbolculardan oluşan Dağardı U14 futbol takımı, İstanbul’daki Florya Metin Oktay Tesislerinde Galatasaray Futbol Akademisi U13 takımıyla maç yaparak hem Simav hem de Dağardı yöresi için büyük bir gururu yaşadı ve yaşattı.

Daha önce Türkiye Süper Lig’in başarılı takımlarından Başakşehir Futbol Kulübü’nün alt yapısına da İstanbul’da konuk olan Dağardı U14 Futbol Takımının başkanlığını yapan iş insanı Erhan Kaymaz, Türkiye’nin çeşitli liglerinde mücadele eden profesyonel kulüplerle maçlara çıkmaya devam edeceklerini bildirdi. Kulüp Başkan Yardımcısı iş insanı Şevket Ergün ise gazetemize yaptığı açıklamada kulübünün genç takımlarının ülkenin süper kulüplerinin alt yapı takımlarıyla yaptıkları her maçın kazanılan tecrübe olacağını kaydetti.

Dağardı Gençlik ve Spor Kulübü Alt Yapı Sorumlusu Kemal Şafak Aksu da yaptığı açıklamada deplasmanda güçlü takımların alt yapı takımlarıyla yaptıkları maçların kulübü için planlanmış bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Bu projenin hayata geçmesinde emekleri olan Dağardı Gençlik ve Spor Kulübü Yönetiminin tüm üyelerine, Simav’da istihdam ve üretim alanın-da ilkleri yaşatan ve yaşatmayı sürdüren Erk Group sahibi girişimci iş insanı, sponsorumuz Ercan Göl’e, kulübümüzün alt-yapı antrenörü Zeki Oğur’a, A-Takım Antrenörümüz Mustafa Madan’a teşekkürlerimizi sunuyorum. Amacımız; ahlaki değerlere saygılı, fairplay ilkelerine uyan, profesyonel kulüplerin alt yapılarına ve kulübümüzün A-Takımına oyuncular kazandırmaktır” dedi.