Menü Kapat

SP KONGRESİNDEN YÜKSELEN SES: “SEÇİMİ KARDEŞLİK KAZANACAK”

Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde en geniş katılımlı ‘6’lı Masa’nın önemli partisi, Millet İttifakı’nın üyesi Saadet Partisi’nin Simav İlçe Kongresi Kütahya merkez, birçok Kütahya ilçesinden gelen partililerin, partinin Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’ın katılımıyla Simav Belediyesi Kültür Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saadet Partisi (SP) Simav İlçe Başkanı Gökalp Özcengiz’in başkanlığını yaptığı partisinin 6.olağan kongresinde partinin ilçe başkanlığının 2018’den bu yana gerçekleştirilen çalışmaları içeren faaliyet raporuyla hesap raporları divan başkanlığınca okutularak delegelerin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından SP Simav İlçe Başkanı Gökalp Özcengiz kürsüye davet edildi.

ÖZCENGİZ; “İSTİKRAR GÖRMEK İSTEYEN SP’YE GELSİN, İSTİKRARI GÖRSÜN”

Milli Görüş hareketinin siyaset sahnesine çıkışının 53.yılında olduğunu hatırlatan Özcengiz, “Milletimize yarım asrı geçen zamandır hak, adalet, ahlak, maneviyat diyoruz. Düşmanlaştırma, ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz. Yarım asırdır bu çizgilerimizden taviz vermedik, yolumuzdan dönmedik, rüzgâra, konjektüre, mevki ve makama göre yön değiştirmedik. Eğer siyasi bir partide istikrar görmek isteyen varsa bu salona baksın. Dinlenmek değil, dik durmak nasıl olur diye görmek isteyenler de bu salona baksın. Bu salonda güce teslim olmayanlar, haksızlığa boyun eğmeyenler var. Aldatmayanlar, aldatılmayanlar var. Gıybet, dedikodu, iftira etmeyenler var. Devlet malına zarar vermeyen, yetim malına el uzatmayanlar var. Bu salonda israf etmeyenler, yolsuzluk yapmayanlar var. Bu salonda yürekleri dağlar kadar büyük, azimleri kayalar kadar sert Milli Görüşçüler var” dedi.

Salonda kendisini dikkatle dinleyenlere ‘Muhterem kardeşlerim’ diyerek gelecek 50 yılı Milli Görüşcü’lerin inşa edeceğine dikkat çeken Özcengiz, “Çünkü; Saadet Partisi siyaseti mevki ve makam için değil, Allah rızası için yapan, tertemiz bir kadronun adıdır. Bu kadro; kimseye tuzak kurmaz, Kimseye kumpas kurmaz, kimseyle gizli-kapaklı işlerde bulunmaz. Bu kadronun tek bir derdi vardır; o da bu ülkeye ve millete olan aşkıdır, sevdasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

SUNAR; “SEÇİMİ KARDEŞLİK KAZANACAK”..

SP Kütahya İl Başkanı Ahmet Sunar ise yaptığı kısa konuşmasında her kongrenin yeni bir adım, yeni bir başlangıç olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Sunar; “Simav’da canla-başla çalışan, baskılara rağmen dik duruşunu hep sürdüren Gökalp Özcengiz’i tebrik ediyorum. Seçim ufukta da olsa göründü. O gün geldiğinde sandıklara sahip çıkmalıyız. Kin ve nefreti değil, herkesle kardeşliği tesis etmeliyiz. Çünkü göreceksiniz seçimi kardeşlik kazanacaktır” dedi.

CANAN; “SİYASİ BİR TELAŞ YAŞANIYOR”..

Kütahya’da 1994-2004 yılları arasında 2 dönem Refah Partisi ve Fazilet Partisinden seçilerek belediye başkanlığı yapan Süleyman Canan ise istek üzerine kürsüye davet edildi. Eski başkan Canan, son 30 yıldır Türkiye siyasetini yakından takip ettiğini 10 gibi. Siyasi bir telaş yaşanıyor. Seçime 8 ay var ama Türkiye’nin seçim derdi dışında çok daha önemli olan dünyanın başta savaş ve enerji alanlarında çözeceği sorunlar var. En önemlisi de sorunlarımızı çözmeyecek tartışmaların içinde yuvarlanıp gitmemizdir. Bu yıla kadar ülkemiz hiç bu kadar uzun süre iki partinin yönetiminde olmamıştı. Her seçimde oyları kullanarak geleceğimize yön verdik. Demek ki oy kullanırken yetki verdiğimizi, verdiğimiz yetkinin önemini kavrayamadık. Türkiye’nin iç ve dış borçları trilyonlarla ifade ediliyor. Bu borçları kimler ve nasıl ödeyecekler. Bu bakımdan sandığa gittiğimizde herkes bir tek oyun bile değerini, önemini bilmeli” şeklinde konuştu.

DOĞAN; “ÜLKENİN SAHİBİ MİLLETTİR”..

Simav SP’nin İlçe Seçim Kurulu’nun gözetiminde yapılan 6.olağan kongresinin son konuşmacısı ise SP Genel Başkan Yardımcısı ve partinin Genel Sekreteri Mesut Doğan oldu. Türkiye’de tarihin en karanlık, plansız ve sorumsuz bir dönemin yaşandığını, ekonomi, sosyal hayat, iç ve dış politikalarda iç açıcı hiçbir durumun olmadığının altını çizen Doğan, “Cumhuriyet Tarihinin en kötü ekonomik dünyası yaşanıyor. Bir avuç azınlığın dışında herkes borçlu. Çünkü; Türkiye’de yaşayanlar bankalara mahkûm edildi. Faize faiz ödendiği günlerin içindeyiz. Türkiye günlük 1,5 milyar TL faiz öder hale geldi” dedi.

İKTİDAR ÜLKENİN SAHİBİ DEĞİL, EMANETÇİSİDİR..

SP olarak Millet İttifakının içinde yer aldıklarını ve herkesin ülkesine, kendisine güvendiği yarın korkusu yaşamadığı bir Türkiye’yi Millet İttifakı olarak kuracaklarını yüksek sesle ifade eden Doğan, “Herkesin kardeşçe yaşadığı, insanların ötekileştirilmediği bir ülke inşa edeceğiz. Unutmayınız ki, dünyada yaşayan herkes, tüm haklara ve var olanlarda ortaktır. İktidar ülkenin sahibi değil, emanetçisidir. Ülkenin sahibi millettir. Bunun için bu 20 yıllık dönemi bitirmek için Millet İttifakı olarak kararlıyız. Ülkemizi bir Amerika’nın, bir Rusya’nın şamar oğlanı olmaktan kurtaracağız. 20 yıl önce ülkemizin güney doğusunda sınır komşularının kim olduğu bilinirken bugün Rusya mı, Amerika mı bilinemiyor. Sözün özü, Cumhur ittifakı devletimizin bağışıklık sistemini bozdu” ifadesinde bulundu.

ÖZCENGİZ YİNE GÜVEN TAZELEDİ..

Sözlerinin sonunda aile yapısı güçlü olmayan ülkenin devletinin de güçsüz olacağını belirten Doğan, “Günümüzde ne yazık ki, evlenenlerden çok eşinden boşananları ya da boşanma davalarının çokluğunu görmekteyiz. Artık bu olumsuzlukların bitirilmesinde, yeni olumsuzlukların yaşanmamasında Millet İttifakı en önemli güçtür. Çünkü Millet İttifakı yaşanan son 100 yılın en güçlü hareketidir. Bu bakımdan Simav ittifakımız için önemlidir. İlçe merkezi, belde ve köyleriyle 64 bin dolayında nüfusu olan Simav’ın 51 bin seçmeni bulunmakta, 36 mahalle, 83 köyde de Simav merkez ile birlikte 222 seçim sandığı seçim gününü beklemektedir. İşte o gün yapacağımız son ve tek hamlemiz ise kızmadan, kırmadan, mazeret üretmeden tek yumruk olarak herkesle kardeş olacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Divan Başkanlığınca oy kullanma işlemi için İlçe Seçim Kurulu görevlilerine sandık ve oy pusulaları teslim edildi. Tek listenin oylanıp yine mevcut başkan Gökalp Özcengiz’in SP Simav İlçe Başkanı olarak yine güven tazelediği seçim sonucunda partinin Simav İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu; Halil Erkan, Ayşe Durmaz, Tarık Dursun, Halil Karakaş, Sinan Aktaş, Salim Aktaş, Sayim Altın, Mustafa Cura, Abdullah Candan ve Umuhan Güngör.