Menü Kapat

TARİHİ PANAYIRDA TARİHİ LEZZET!

Simav’ın yarencilik ve büyük hayır-toplu sünnet şöleni gibi geçmişten geleceğe taşınan en önemli sosyal, kültürel ve ekonomik geleneklerinden birisi olan Simav Panayırı, panayırın 62 yıllık çınarı Dursunbeyli Börekçi merhum Hacı Bayram Altın’ın böreklerinin tarihi lezzetini de yarınlara taşıyor.

Balıkesir’in bir ilçesi olduğu kadar Dağardı, Çamlık bölgeleri açısından Simav’a komşu ilçe olan, Dursunbey’den 1960 yılında Simav Panayırına ilk kez gelerek 2014 yılına kadar taş fırınlarda börek pişirip satan merhum Bayram Altın’ın böreklerini günümüzde yine Simav Panayırında pişirerek satışa sunan oğlu Ramazan Altın ve torunu Bayram Altın, bir bakıma hem ata geleneği ve mesleğini geleceğe taşırken bir diğer açıdan merhum Bayram Altın’ın lezzet kattığı Boşnak böreklerinin tarihi lezzetini de yarınlara taşıyorlar.

89.Simav Turizm ve Ticaret Panayırına 62.kez geldiklerini ve Bayram Altın’ın unutulmayan börek lezzetlerini Simavlılara sunmaya devam ettiklerini gazetemize hatırlatan börek ustası Ramazan Altın, “Yarı Simavlı, Yarı Dursunbeyli olduk. Hayatımızın yarısı Simav’da, yarısı Dursunbey’de geçiyor. Merhum babamın deyişiyle ilk kez 1960 yılında geldiğimiz bu panayıra bir kez deprem, bir kez de pandemi nedeniyle gelemedik. Kısacası 60 yıllık bir geçmişe sahip Dursunbey Börekçisi Bayram Altın lezzetini sunmak bizim için bir görev, bir nöbet oldu. Geçmişte olduğu gibi bizleri her zaman gönlüne basan Simavlılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.