Menü Kapat

TEMA SİMAV “SOFULAR”DA

TEMA’nın Simav Gönüllü Sorumluluğu; 14-28 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle toplumsal dikkat çekilen Erozyonla Mücadele Haftası kapsamı etkinlikleri çerçevesinde Simav’ın yakın komşusu Pazarlar ilçesinin ünlü Sofular İlk ve Ortaokulunda söyleşi gerçekleştirdi.

TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Gönül Pak ve okul, kurum ve özel kuruluşlara birlikte ziyaretlerde bulunduğu TEMA Gönüllüsü arkadaşları Simav belediye eski başkanı Süleyman Özkan, Bekir Güngör, Ayşen Erdem ve Aysel Çakan ile birlikte eğitim, spor, sosyal ve kültürel etkinliklerde elde ettiği çeşitli başarılarla adını duyuran Sofular İlk ve Ortaokuluna ziyaret gerçekleştirdi.

Sofular İlk ve Ortaokulu’nun başarılı yöneticisi Ali İhsan Poslu ve çalışma arkadaşlarının karşıladığı Simav’ın TEMA Grubu daha sonra öğrencilerin ve öğretmenlerin ders saatlerini aksatmadan uygun zamanlar çerçevesinde öğrencilerle sınıflarda bir araya geldi.

Türkiye’de 14-28 Kasım günlerinin Erozyonla Mücadele Haftası olduğuna dikkat çektiklerini, çeşitli etkinliklerle erozyonun ülke topraklarını yok eden en olumsuz etken olduğunun altını çizen TEMA gönüllüleri, toprak sayesinde var olan biyo çeşitlilik, erozyonun önlenmesi, fidan dikimi, suyun israf edilmemesi, elektrikten yakacağa kadar enerji çeşitlerinin israf edilmeden kullanılmasına, çevre temizliği ve atık konusuna kadar öğrencilere bilgi akışları sağladılar.

TEMA Simav’ın Sofular İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirdiği program ve söyleşilerin sonunda ise günün anısına öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ve Simav’ın gönüllü TEMA’cıları toplu fotoğraf çekimine katıldılar.

Simav TEMA Gönüllülüğünün okuluna yaptığı anlamlı ve önemli ziyaretleri konusunda gazetemize açıklamada bulunan Sofular İlk ve Ortaokulu Müdürü Ali İhsan Poslu, “Okulumuza geçmiş yıllarda yaptığı ziyaretinde; Yaprak varsa; toprak var. Toprak varsa; bayrak var. İşte bunun için TEMA demişti, Tema Dedemiz merhum Ömer Önder. Bugün merhum Önder’in üzerinde basa basa durduğu konuların en önemlisi küresel kuraklığın olumsuz etkilerini çok daha iyi anlıyoruz. Önder’in yolunda başarıyla yürüyen ve toplumumuzu, öğrencilerimizi aydınlatan TEMA’nın Simavlı gönüllülerini yürekten kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.