Menü Kapat

TÜRKİYE’NİN SEÇİMİNDE “AK PARTİ ÜSTÜNLÜĞÜ”

“Türkiye’nin Seçimi” olarak gösterilen Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Seçimleri önceki gün gerçekleşirken yurt genelinde toplam 201 bin 807 sandıkta % 81.91 katılım başarısıyla 64 milyon 190 bin 651 Seçmenden 55 milyon 148 bin 476 oy kullanıldı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ikinci tura kalırken Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimlerinde bir kez daha karşı karşıya gelerek seçmenden oy isteyecek.

Simav’ın Sesi Gazetesi olarak ‘Çifte Seçime’ sonuç itibariyle bakacak olursak

KÜTAHYA İLİ OLARAK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KESİN OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE:

AÇILAN SANDIK ORANI: YÜZDE 99,90

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: YÜZDE 66,31

KEMAL KILIÇDAROĞLU: YÜZDE 26,37

SİNAN OĞAN: YÜZDE 6,67

MUHARREM İNCE: YÜZDE 0,65   

KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ İSE KESİN OLMAYAN SONUÇLARA GÖRE;

AÇILAN SANDIK ORANI: YÜZDE 99,80

AK PARTİ: YÜZDE 46,72

CHP: YÜZDE 16,58

MHP:  YÜZDE 13,08

İYİ Parti: YÜZDE 10,65

YENİDEN REFAH: YÜZDE 7,20

ZAFER PARTİSİ: YÜZDE 1,70

BBP: YÜZDE 1,19

Şeklinde gerçekleşti.

28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimleri bir yana geride kalan Milletvekili seçimlerinde AK Parti, 600 sandalyenin bulunduğu TBMM’de çoğunluğu 334 milletvekiliyle ele geçirirken Kütahya’da milletvekili sayılarının ve milletvekillerinin partilerinin değişmediği ortaya çıktı.

Buna göre; Simav Belediye Başkanlığından istifa ederek AK Parti 1.Sıra Kütahya Milletvekili Adayı gösterilen Av. Adil Biçer Meclis’e girerken aynı partiden İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir de Meclis’e girdi.

Cumhuriyet Halk Partisinde ve Milliyetçi Hareket Partisinde ise isim değişikliği olmadı. CHP’den Dr. Ali Fazıl Kasap yerini ikinci kez korurken MHP’den de Ahmet Erbaş ikinci kez MHP Milletvekili olarak aldıkları oylarla Meclis’e girmeye hak kazandı

Simav’ın 4 dönem sonra AK Parti’den Milletvekili çıkardığı seçimde Kütahya’da ve Simav’da gitmedik yer bırakmayan AK Parti Milletvekili Av. Adil Biçer seçim günü de sandık sandık dolaşarak seçimin hayırlı olması için temennide bulundu. Biçer; resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gazetemize şu açıklamayı yaptı; “28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi için oyumuzu halkımızla birlikte kullandık. Seçimler Ülkemize, Milletimize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. İlimizin ve ülkemizin geleceği için Rabbim seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını sağlasın inşallah” dedi.

AK Parti Simav İlçe Başkanı Ahmet Kulat ise yapılan seçimleri sosyal medya hesabından değerlendirerek; “Sonuçlar ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun. Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanımız en yakın rakibinden 5 puan, Ak Parti’miz ise en yakın partiden 10 puan fazla oy almıştır. Buna göre Cumhur İttifakı 324 Milletvekili çıkararak meclis çoğunluğunu elde edip, millet ittifakından 113 milletvekili fazla çıkarmıştır. Yani 14 Mayıs seçiminin kazananı bellidir, tescili ise ama bugün ama yarın ama 15 gün sonra olacaktır. Milletimizin iradesi ve tercihi neyse o olacak, bizlerde onların oylarına ve emanetlerine namusumuz gibi sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ayrıca seçimlerin sakin bir şekilde başlayıp bitmesinin Simav’daki yansımaları da bizleri sevindirmiştir. İlçe Seçim Kurulu görevlilerinden seçim ve sandık güvenliği sağlayan Polis ve Jandarmamıza, sandık görevlerinden muhtarlarımıza kadar görev yapan herkese partim adına teşekkür ediyor, 28.dönem milletvekilimiz Av. Adil Biçer’e ve partimizin diğer milletvekillerine sonsuz başarılar diliyorum.“ açıklamasında bulundu.