Menü Kapat

VAKFIN MÜTEVELLİ HEYET ÜYESİ MUHTARLARI GÜVEN TAZELEDİ

Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2023 yılı Faaliyet Dönemi Mütevelli Heyetine muhtar temsilciliklerinin seçimi yapıldı. Simav Kaymakamlığı Konferans Salonunda yapılan SYDV Mütevelli Heyeti seçim toplantısına; Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2023 yılı Faaliyet Dönemi Mütevelli Heyeti seçimi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, Vakıf Üyeliği için yeni seçilecek muhtarlara hayırlı olsun temennisinde bulunarak başladığı konuşmasına, “Bugün sizlerin arasından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine merkez mahalle muhtarlarımızdan ve köy muhtarlarımızdan bir kişi olmak üzere 2 üye seçeceksiniz. Bu üyeler hiçbir ücret almadan tama-men gönüllülük esasına bağlı olarak görev yapacaklar. Devletimizin gön-derdiği ödenekleri yardım başvurusunda bulunan vatandaşlarımıza uygun bir şekilde dağıtılmasına katkı sağlayacaklar.  Mahallelerimizde ve köylerimizde vatandaşlarımızla devamlı iç içe olan insanlarsınız ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızı siz daha iyi tanıyorsunuz. Belli kıstaslar var. Bu kıstaslar çerçevesinde yardımlar yapılıyor. Ben Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine seçilecek olan muhtarlarımıza şimdiden hayırlı olmasını ve hayırlı kararlara imza atmalarını diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra seçim için geçici divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Simav Muhtarlar Derneği Başkanı Hidayet Şahin, üyeliğe Esenevler Mahallesi Muhtarı Selahattin Demirel ve 101 Evler Mahallesi Muhtarı Muhsin Mutlu seçildi.

Divanın oluşturulmasından sonra yapılan seçimde Mütevelli Heyetine merkez mahalle muhtarlarından Çavdır Mahallesi Muhtarı Baki Benli, köy muhtarlarından Söğüt Köyü Muhtarı Mustafa Şenay oy birliğiyle tekrar seçildi. Ayrıca Mütevelli Heyetine merkez Esenevler Mahallesi Muhtarı Selahattin Demirel ve köy muhtarlarından Şenköy Muhtarı İsmail Barındık yedek üyeliğe seçildi.

Seçilen iki muhtar da muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı en iyi şekilde temsil edeceklerini söylediler.

Toplantının kapanış konuşmasını da yapan Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, 2022 yılı yardım ve faaliyetler hakkında muhtarlara bilgi verdi. Balamur yaptığı açıklamada; “Devletimizin sıcak elini tüm ihtiyaç sahiplerine uzatıyoruz. Simav’da 204 ihtiyaç sahibi ailenin ihtiyaçlarını gidermek için gayret gösteriyoruz. Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı verdiği hizmetler noktasında Kütahya ilçeleri içinde birinci, Türkiye genelinde 106’ncı sırayı almaktadır. Muhtarlarımızla birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Toplantı, Simav Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) 2023 yılı Faaliyet Dönemi Mütevelli Heyetine seçilen muhtarların tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.