Menü Kapat

VALİ ÇELİK; “2 BİN 500 TON AYÇİÇEĞİ REKOLTESİ BEKLİYORUZ”

Simav’da Tarım ve Orman Bakanlığı ve Kütahya İl Özel İdaresinin yüzde 75 devlet, yüzde 25 çiftçi destekli yağlık ayçiçeği üretiminden yararlanan çiftçilerin devam eden hasadına Kütahya Valisi Ali Çelik de katıldı.

Bir dizi incelemede bulunmak için Simav’a gelen Kütahya Valisi Ali Çelik, Simav’a 4 kilometre uzaklıktaki Demirciköy beldesinin kurutulmuş göl arazisi ve çevresinde bulunan ayçiçeği üretim alanlarında biçerdöverin direksiyonuna geçerek, yöre çiftçileriyle beraber yağlık ayçiçeği hasadı yaptı.

Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Simav Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Kalay, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kulat, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Tokdemir, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Karataş ve muhtarlarla çiftçilerin katıldığı hasatta konuşan Vali Çelik, Kütahya il genelinde 33 bin dönüm yağlık ayçiçeği ekildiğini belirtti.

Vali Ali Çelik, üretimin artırılması için Kütahya genelinde İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle yaklaşık 26 bin dönüm alana tohum dağıtıldığını hatırlattı.

Simav’da 7 bin dekar alanda uygulanan destek projesinden yaklaşık bin çiftçinin yararlandığını dile getiren Vali Çelik, toplam 10 bin dönüm alandan 2 bin 500 ton yağlık ayçiçeği rekoltesi beklendiğini kaydetti.