Menü Kapat

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ 99 YAŞINDA

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile kutlanmaya başlanan ülkemizin en büyük bayramıdır.

İşte özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyete kavuşmanın ve ülkemizin göklerdeki sembolü al bayrağımızın dalgalanmasına en önemli dayanak olan Cumhuriyetimizin en özel bayramı ‘Cumhuriyet Bayramı’ bugün saat 12.30’da Hükümet Konağı yanında bulunan tören alanında Kaymakam Bünyamin Karaloğlu ve Belediye Başkanı Adil Biçer’in Atatürk Anıtına ayrı ayrı çelenk sunması, Kaymakam Karaloğlu’nun makamında protokol sırasıyla ilçe protokol üyelerinin tebriklerini kabul etmesiyle devam edecek.

Cumhuriyetin ilanının 99.yılı nedeniyle daha da değer kazanan ve gelecek yıl tam bir asırlık olacak Cumhuriyetimize ilişkin büyük tören ise yarın (Cumartesi) saat 10.00’dan itibaren Cumhuriyet Meydanında kutlanacak. Resmi ve özel kurum ve kuruluşların, iş yerlerinin ve evlerin Türk Bayraklarıyla donatılacağı bu önemli günde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının topluca okunmasının ardından Kaymakam Karaloğlu ve Belediye başkanı Biçer; törene katılan öğrencileri, halkı ve protokol üyelerini selamlayarak Cumhuriyet Bayramını kutlaması gerçekleştirilecek.

Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Cumhuriyet Bayramında günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu yapacak. Daha sonra Cumhuriyet Bayramına ve Cumhuriyet’e özel yapılan okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan eserlerin sahipleri öğrenciler sırayla şiir ve kompozisyonlarını okuyarak halkla paylaştıktan sonra yapılacak törenle ödüllerini alacaklar.

Cumhuriyet Bayramında günün ev sahibi Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ardından ise her zamanki gibi Simav Eynal Kaplıcaları Mehteran Musikisi Turizm ve Kültür Derneği üyeleri mehteran gösterisini ve mini konserlerini icra edecekler.

Cumhuriyetin 99.kuruluş yıldönümüne ilişkin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha sonra bayrak ve flamalar, şehit aileleri ve gazilerimizin tören geçişiyle devam ederken ardından Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Bandosu eşliğinde resmi geçide katılacak resmi, sivil kurum ve kuruluşlar şu sırayla halkı ve protokolü selamlayarak tören alanından ayrılacaklar: Osmanbey Ortaokulu, Dört Eylül Ortaokulu, Borsa İstanbul. Esenevler Ortaokulu, Şehit Ali Yılmaz Ortaokulu, İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu, Özel Şeref Koleji, Simav Cumhuriyet Anadolu Lisesi,  Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi, Simav Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Simav Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Simav İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gülizar Eren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Simav Fen Lisesi, Simav Halil İbrahim Kazcıoğlu MEM, Simav Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Simav Özel Eğitim Uygulama Merkezi, TEMA Vakfı Simav İlçe Temsilciliği, Mehteran Takımı, Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bandosunun tören geçişi ve resmi kurum ve kuruluşlarla Simav Belediyesine ait araçların geçişi.