Menü Kapat

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AKDAĞ BELDESİNE HİBE KONTEYNER

Simav’ın 6 beldesinden birisi olan Akdağ’da, MHP’li Belediye Başkanı Fethi Özel olası bir afet durumunda halk yararına kullanabileceği konteynır evlere ilişkin Başkent Ankara’da MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın desteği ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan talepte bulunduğu konteynır konutları teslim aldı.

2011’de yaşanan Simav Depremi, ardından Van Depremi ve en önemlisi de Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat 2023’de 11 ili etkileyen depremlerle ilgili yaralar sarılmaya devam ederken, son yaşanan 5.9 Büyüklüğündeki Malatya Depremi Türkiye’nin deprem ülkesi gerçeğini bir kez daha gündeme taşıdı.

DEPREME HAZIR BELDE OLMAK İSTİYOR..

Türkiye’nin güncellenen deprem haritasında Simav’ın da olmasını göz önünde tutan ve depreme hazır bir belde olma yolunda emin adımlar atan Simav’ın Akdağ Belediye Başkanı Fethi Özel, içinde bulunduğumuz ayın başında MHP’li Belediyeler olarak Ankara’ya yaptıkları ziyarette İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yaptıkları ziyareti gazetemize anlattı.

KONTEYNER EVLER GELDİ..

MHP Kütahya Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Ahmet Erbaş’ın kendilerine önder olmasıyla gerçekleştirilen İçişleri Bakanlığı ziyaretinde Bakan Yerlikaya’dan konteynır konut talebinde bulunduklarını söyleyen başkan Özel, “İçişleri Bakanlığımıza bağlı AFAD başkanlığı tarafından beldemize gönderilen konteyner evlerimizi beldemizin en uygun yerine konuşlandıracağız. Olası bir afet durumunda bu konteynerleri ihtiyaçlar doğrultusunda kullanabilmek için bugünden kullanıma hazır hale getireceğiz” dedi.

BAKAN YERLİKAYA’YA, ERBAŞ’A VE MEMİŞ’E TEŞEKKÜR..

İçişleri Bakanı Sayın Yerlikaya’nın talimatlarıyla AFAD Başkanlığı tarafından Akdağ Beldesine hibe olarak gönderilen konteyner evlerle ilgili olarak gazetemiz aracılığıyla teşekkür etmek istediğini de sözlerine ekleyen Başkan Özel, “Başta; İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili ve MHP Kütahya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Erbaş’a, AFAD Başkanı Sayın Oktay Memiş’e halkımız, beldemiz ve belediyemiz adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.